Dožupan Jeremić u obilasku opštine Tordinci

U okviru poseta opštinama gde žive predstavnici naše zajednice, a sa ciljem sagledavanja njihovih potreba i problema i pomoći u rešavanju istih, zamenik župana Vukovarsko – sremske županije Srđan Jeremić organizovao je sastanak sa načelnikom opštine Tordinci. Uz Jeremića, u delegaciji srpske zajednice bili su i predsednik Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko – sremske županije Svetislav Mikerević, sekretar ovog Veća Dušan Latas i predsednik Veća srpske nacionalne manjine opštine Tordinci Jovan Karapandža.

U veoma otvorenom i sadržajnom razgovoru načelnik opštine Tordinci Davor Adžić upoznao je prisutne sa generalnim stanjem i aktivnostima na području ove opštine te ukazao na dobru saradnju sa lokalnim predstavnicima srpske zajednice.

Predsednik VSNM opštine Tordinci Jovan Karapandža rekao je da je prioritet sanirati i opremiti prostor za rad Veća i okupljanje meštana u Mlaki Antinskoj za čega je SNV osigurao 40.000 kn, a načelnik je obećao da će u prvoj fazi toliko izdvojiti i sama opština. Jeremić je upoznao prisutne sa mogućnostima sufinansiranja nekih projekata i od strane Vukovarsko – sremske županije, a Mikerević i Latas sa mogućnostima korištenja sredstava za kapitalne donacije kojima raspolažu srpske institucije.

Zajednički je dogovoreno da se pokraj zgrade u Mlaki Antinskoj, a koju će za potrebe meštana opština ustupiti manjinskom Veću, izgradi i dečije igralište te da se prostor okolo poploča i ukrasi zelenilom. Takođe, dogovoreno je da će se izgraditi kapela na groblju, isto ograditi, a da će se u budžetu za 2022. godinu obezbediti sredstva za rad ovog manjinskog veća.