Do ponedjeljka će se znati ime potpredsjednika Vlade iz SDSS-a!

Mogu vam reći da predstoje usuglašavanja oko pitanja tko će iz redova SDSS-a biti potpredsjednik Vlade zadužen za društvene djelatnosti i ljudska i manjinska prava. To ćemo sasvim sigurno znati do ponedjeljka kada će biti održana sjednica Predsjedništva“, rekao je predsjednik SDSS-a dr. Milorad Pupovac. U sinoćnjem Dnevniku Nove tv rekao je da je  sastanak s Plenkovićem bio vezan samo uz poziciju u Saboru i pozicija u Vladi.

„Sljedeći sastanci bit će vezani uz neke operativne pozicije, i uz program koji ćemo raditi zajedno sa Vladom“, objašnjava.

Komentirao je poruke iz Domovinskog pokreta koje kažu da je „sumrak da manjine odlučuju u hrvatskoj Vladi“.

„Nemam nikakvu poruku za njih, ali sumraka nikakvog sigurno neće biti. Ovom društvu treba tolerancija, otvorenost, ovom društvu treba da izađe iz grča, da bude opušteno i da razumije da nitko u ovom društvu nije prijetnja, da ni jedna manjina ni politički predstavnik manjina ne donosi sa sobom nikakvu prijetnju za Hrvatsku, njezino društvo, naciju i državu, nego naprotiv. Mi želimo progres, napreda, da se okrenemo budućnosti, i da stvorimo jednu naciju hrvatsku koja će biti inkluzivna, koja će sve svoje građane uzeti pod svoje krilo, a ne kao neke političke grupacije koje bi društvo dijelile“, poručuje Pupovac.