Demantij teksta iz Glasa Istre: Nije istina da se SDSS u Istri raspao i da su ga napustili svi članovi!

Glas Istre u današnjem broju objavio je, pozivajući se na dojučerašnju članicu stranke Mirjanu Galo, tekst pod naslovom “Raspao se SDSS u Istri, iz stranke istupili svi članovi na Poluotoku. Doznajemo što je dovelo do tog radikalnog poteza”, koji obiluje neistinama i paušalnim ocjenama.

Predsjednik Izvršnog odbora i voditelj stranačke Informativne službe Boro Rkman, zatražio je da ovaj istarski dnevnik objavi demantij spornoga teksta.

Demantij prenosimo u cjelini;


Demant teksta naslova „RASPAO SE SDSS U ISTRI Iz stranke istupili svi članovi na Poluotoku. Doznajemo što je dovelo do tog radikalnog poteza”, objavljenog u Glasu Istre 4.9.2020. autorica Danijela Bašić-Palković

Poštovani,

Molim da u skladu sa zakonskim normama i tradicijom Vašeg lista u objektivnom informiranju čitalačke publike, objavite DEMANT teksta pod gore navedenim naslovom, objavljenog u Vašem listu, jer isti sadrži niz neistina koje mogu uzrokovati štetu Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci. Već u samom naslovu sadržana je neistina jer se navodi “RASPAO SE SDSS U ISTRI Iz stranke istupili svi članovi na Poluotoku, a neistina se nastavlja i u uvodnom dijelu teksta “Nakon punih 11 godina s političke scene u Istri nestala je Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS)!.

 Apsolutno netočno i jedno i drugo! 

Nisu istupili svi članovi, jer u dopisu kojeg je dojučerašnja kolegica Mirjana Galo dostavila Predsjedništvu stranke navedeno je 39-oro članica i članova stranke koji navodno žele istupiti. Navodno, jer je dopis bez njihovih potpisa kao autentične potvrde osobne volje, pri čemu neki, što smo nepobitno utvrdili, nisu ni znali da se nalaze na “spisku” za napuštanje stranke!!! Radi objektivnog informiranja javnosti, SDSS u Istri ne broji 39 sa koliko barata gospođa Galo, već 244-oro članica i članova koje vodimo u stranačkoj evidenciji!!! Čak i da listom svi sa popisa zaista žele napustiti stranku, a neposrednim razgovorom znatan dio je izrazio želju za ostankom u SDSS-u, stranka nije nestala sa političke scene, kako tekstom implicirate!!!

Ovi podaci su lako provjerljivi i umjesto jednostranog pristupa, vođena profesionalnim standardima, autorica teksta je mogla konzultirati centralu stranke u kojoj se vodi precizna evidencija članstva ne samo po ukupnom broju već i po drugim parametrima.

Da je autorica željela čuti  i “drugu stranu” što je osnovni zakon profesionalizma, saznala bi da nije moguće da Županijska organizacija SDSS-a Istarske županije raspusti sama sebe, kako u tekstu stoji, jer to može stranačkim Statutom i drugim aktima učiniti isključivo neposredno viši organizacioni oblik. U slučaju županijskih organizacija to je isključivo Glavni odbor SDSS-a.

O stanju u Istarskoj županijskoj organizaciji SDSS-a veoma brzo će raspravljati Izvršni odbor na razini RH, Predsjedništvo i drugi organi stranke te pravovremeno informirati javnost.

Stojimo Vam na raspolaganju za sve za Vas relevantne informacije!

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Napominjemo da je prije izvjesnog vremena dotadašnja predsjednica Županijske organizacije SDSS-a Istarske županije Mirjana Galo Predsjedništvu stranke, nezadovoljna nekim stranačkim odlukama dostavila dopis u kojem traži iščlanjenje iz SDSS-a. U istom dopisu navedeno je i da blizu 40 članova stranke u Istri, traži isto. Kako uz navedena imena ne stoje vlastoručni potpisi kao dokaz nedvosmislene želje za napuštenjem SDSS-a kao niti drugi popratni dopis koji bi ponaosob isto potvrdio, u toku je procedura koja, u skladu sa stranačkim aktima, reguliše ovu materiju.