Dan Općine Gvozd

U prisustvu brojnih gostiju i uzvanika, povodom obilježavanja Dana općine Gvozd, održana je danas  u Vrginmostu svečana sjednica Općinskog vijeća.

Govoreći o stanju u Općini kojoj je na čelu, načelnik Milan Vrga rekao je kako se nada demografskom I ekonomskom oporavku općine kroz razne projekte koji su pokrenuti: “Proteklih godinu dana posvetio sam infrastrukturnim projektima  nerazvrstanim cestama, što je vrlo važno za ostanak ali i povratak stanovništva. Ovih dana počinje asfaltiranje 5 dionica nerazvrstanih cesta. Kako svi pričamo o obnovi demografske slike tako je i Općina Gvozd uložila u obnovu vrtića 200 000 kuna. Općina, također sudjeluje sa 100 000 kuna u energetskoj obnovi osnovne škole u Vrginmostu.

Pozdravne riječi uputili su predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević, načelnik općine Krnjak i potpredsjendik SDSS-a Dejan Mihajlović i drugi.

Među brojnim gostima, načelnicima i predstavnicima općina i institucija u okruženju ove kordunaške općine bili su i načelnici ošština Borovo i Jagodnjak Zoran Baćanović i Stevo Mlinarević, predsjednik SKD “Prosvjeta” Mile Radović i drugi.

izvor: radio-banovina.hr/r.i.