Ćiro Blažević o spotu za SDSS: Neko mora početi s pozitivnim ponašanjem pa nek’ to budem ja

Miroslav Ćiro Blažević snimio je promotivni spot za SDSS. Legendarni nogometni trener odazvao se pozivu Milorada Pupovca da se priključi kampanji za Europske izbore.

“Netko mora početi s pozitivnim ponašanjem pa nek’ to budem ja”, rekao je Ćiro. “Ja sam prava osoba za ovaj spot i nije me briga za negativne komentare”, tim je riječima Ćiro, samouvjereno prokomentirao angažman za Samostalnu Demokratsku Srpsku Stranku.

“Oni neće mene pljuvat, oni mene već pljuju, ali ja imam čistu savjest. Svakom bih želio pokazat, čujte, dobro je Pupovac izabrao mene. Nitko ne može kontekstirati moj patriotizam i sve ono što sam napravio za Hrvatsku. I baš sam ja dobro pogođen da dam primjer da se ne smijemo mrziti nego da se trebamo tolerirati”, rekao je nogometni trener, Miroslav Ćiro Blažević.

No, hoće li mu to tolerirati u HDZ-u ni sam ne zna.

“Oni mene mogu izbacit iz stranke jer sam napravio, po nekima, nešto što nisam imao pravo. Ja sam morao podržat ove svoje”, rekao je Ćiro.

“Ja ga nisam htio dovest u jednu priliku da mi kaže: možeš, da ja sad kažem: reko’ mi je Plenković, on bi izgubio svoje poene. Ili, da je bilo drugačije pa sam rekao: Neću te Plenkoviću zvat, ti ćeš shvatit moju dobronamjernost kroz ovu moju gestu”, kazao je Ćiro.

A čini se da i jest.

Upitali su premijera, Andreja Plenkovića je li Ćiro i dalje član stranke.

“Formalno, da vam pravo kažem, ne znam. Ja mislim da je, a ako i nije,  ko’ da je. Neće biti kažnjen? Ma Ćiro je super. Više nama Ćiro vrijedi ko’ narodu nego mnogi drugi. Sve je to dobro”, kazao je Plenković.

A vrijedi puno i SDSS-u kojima je osnovna misao vodilja bila stvaranje tolerantnijeg društva.

“Mi smo dobili mnogo njegovom podrškom, ali mislim da je ukupno naše društvo sa njegovom gestom dobilo mnogo. I zato to posebno cijenim”, kazao je predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac.

Spot je i prije nego je prikazan izazvao veliku pažnju.

tekst: rt.hr/foto: rtrs.ba