Cilj kampanje nije samo osvojiti mandat, već i proširiti prostor slobode

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je u Vukovaru kako cilj izborne kampanje SDSS-a za EU parlament nije samo da stranka osvoji mandat u EU parlamentu već i da prošire prostore slobode i da učine sve ono što Srbe čini Srbima u Hrvatskoj.

Nakon odavanja počasti u Spomen-parku Dudik u Vukovaru u sjećanje na ubijene žrtve od 1941.-1943. godine, Pupovac je odgovarajući na novinarska pitanja ocijenio kako je izborna kampanja za EU parlament drugih stranaka “gotovo nevidljiva”, osim kampanje SDSS-a.

“Mi ćemo se i dalje truditi da naša kampanja ostane takva, jer cilj naše kampanje nije samo da osvojimo mandat u EU parlamentu, već i da proširimo prostore slobode i oslobodimo ljude od straha i da učinimo sve ono što Srbe čini Srbima u Hrvatskoj, da steknu pravo građanstva u Hrvatskoj, u javnom prostoru i u sredinama u kojima ljudi žive”, izjavio je Pupovac. “Na taj način mislimo da snažimo Hrvatsku kao demokratsku zemlju”, ustvrdio je.

Rekao je i da su Srbi, gdje god živjeli, baštinici antifašističke tradicije.

“Tako će i biti. Nećemo mjeriti tko je veći, tko je manji. Mi smo sa svima kojima je smisao antifašizma na srcu i koji ga prepoznaju kao temelje Europe 20. stoljeća, ali i kao temelje Europe i Hrvatske 21. stoljeća. Sa svima ćemo na tome radit, bilo da su Srbi, Hrvati ili druge narodnosti ili neke druge političke boje”, rekao je predsjednik SDSS-a.

Komentirajući novinarima posjet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u srijedu, 8. svibnja, Macelju, Bleiburgu i Hudoj Jami, gdje su spomen-obilježja ubijenim žrtvama nakon Drugog svjetskog rata, Pupovac je rekao kako nema ništa protiv toga da se ljudima koji su stradali kao nedužni, pripadali pobjedničkim ili poraženim vojnim formacijama, iskaže počast, ali, po njemu, postoji redoslijed radnji.

“Pobjeda nad fašističkom koalicijom za svakoga, pa i za predsjednicu Republike treba biti na prvom mjestu, a onda treba naći načina i kako da se pokaže pijetet prema žrtvama koje su stradale nakon Drugog svjetskog rata, ali sa jasnom naznakom zašto i kako se to dogodilo”, dodao je Pupovac.
izvor:index.hr