Cijeli mandat desnica je radila pritisak na nas

tovao je u N1 Studiju uživo gdje je prokomentirao posljednji mandat Vlade te što očekuje od predstojećih izbora.

“Dao bih prolaznu ocjenu mandatu i suradnji s vladajućom većinom. Nismo sve ostvarili, to nas čeka da se za to borimo u idućim sazivima”, rekao je Boris Milošević komentirajući suradnju s Andrejom Plenkovićem:

“Bilo je puno uspona i padova, ne treba zaboraviti da je desnica konstantno tokom cijelog mandata radila pritisak pogotovo na nas. Nemojmo zaboraviti da je bilo pokušaja raspisivanja referenduma, raznih političkih aktera da razbiju tu suradnju, prošla godina je bila izazovna, imali smo fizičke napade. Nosili smo se s brojnim izazovima čuvajući atmosferu u društvu mira i tolerancije koja je često bila ugrožavana. Premijera tu vidim kao čoveka koji je držao centar, koji se nije dao isprovocirati. Jesmo li se u svemu slagali, nismo…”

Smatra da HDZ ima desno i centrističko krilo, a da je pod vodstvom Andreja Plenkovića, HDZ više u centru. Za novoizabranu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek rekao je da je dobar poznavatelj sustava iznutra i da nije loš izbor. Na pitanje o nastavku suradnje s Andrejom Plenkovićem rekao je da ne želi spekulirati o tome što će biti nakon izbora, no dosad su imali pozitivno iskustvo, a nisu imali luksuz odbiti suradnju:

“Ne bih unaprijed odbio suradnju”, rekao je, a potom prokomentirao moguću suradnju s Miroslavom Škorom:

“U SDSS-u ne zaboravljamo predsjedničku kampanju Miroslava Škore u kojoj je pustio u javnost da bi zabranio SDSS kao stranku, da bi prekopavao Jasenovac, slao je poruke koje za nas nisu prihvatljive i ne vidimo načina kako bismo s njim mogli surađivati.”

Za problem pozdrava “Za dom spremni” kaže kako se radi o problemu naslijeđenom od ranijih vlada:

“Taj problem devedesetih nije postojao. Tad je bila pokušana registracija HOS-ovih udruga pa je vlada to odbila i nisu uspjeli, nego tek 2001. To je problem koji vuče u naslijeđe nekoliko vlada, nijedna nije imala snage nositi se s tim na pravi način, čini mi se da ni buduća vlada neće imati snage u potpunosti bez šire društvene pomoći suočiti se s prošlošću i činjenicom da ZDS jedino može biti simbol zločinakog ustaškog režima i da ne bi trebao biti dopušten u javnosti, ako ništa drugo iz pijeteta prema žrtvama i zbog Ustava. Dio političkih aktera stalno gura to pitanje, nastoji izazvati reakcije i gurnuti zemlju u ekstremizam.”

Dodao je da ima oko 20 udruga HOS-a te da ih samo nekoliko u amblemu ima poklič “Za dom spremni”

izvor: hr.n1info.com/