Ćelap i Roknić vode stranački ogranak u Topuskom

Srbi u općini Topusko, kao i u većini povratničkih sredina, žive u ekonomski, demografski, socijalno i na druge načine devastiranim sredinama, što je uz ostalo, razlog slabijeg afiniteta prema javnom angažmanu. Rečeno je na večeras održanoj Izveštajno-izbornoj Skupštini Općinske organizacije SDSS-a Topusko.

Analizirajući rad u proteklom četvorogodišnjem periodu ocjenjeno je da je u svim izbornim procesima, ostvaren zadovoljavajući rezultat u skladu sa objektivim okolnostima, osim na lokalnim izborima 2017. godine. Na tim izborima nismo uspjeli dobiti mjesto zamjenika načelnika općine. Sa druge strane najbolji doprinos ogranka ukupnom stranačkom rezultatu ostvaren je na izborima za evroparlament 2019. kada je dobiveno nepunih sto glasova. “Prebaciti” stotinu glasova, cilj je ogranka u narednom izbornom procesu. Uz izbore na proljeće 2021., ključni stranački zadatak je animiranje sunarodnika za popis stanovništa, takođe na proljeće iduće godine.

Za predsjednika je izabran Dragutin ćelap, za njegovog zamjenika Mile Roknić, a izabran je novi sedmočlani Izvršni odbor te Nadzorni odbor od tri člana.

Skupštini je prisustvovao predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman kojemu je Topusko matična stranačka organizacija, kao i Branko Jovičić, predsjednik SDSS-a Sisačko-moslavačke županije.

Skupština je počela minutom ćutanja za više članova stranke koji su u međuvremenu preminuli, među kojima i jedan od osnivača stranke u Topuskom Milivoj Radanović.