Bez uspešnih i jakih žena nema ni uspešne ni jake zajednice

Aktiv žena SDSS-a Požeško-slavonske županije organizirao je danas druženje u Pakracu članica i simpatizerki stranke povodom Međunarodnog dana žena. Skupu su prisustvovali Mirsada Popović Damjanović predsjednica Aktiva žena, Ranka Milojković zamjenica načelnica opštine Dragalić. Prigodne karanfile je podijelio i pozdravni govor održao Nikola Ivanović, predsjednik Županijske organizacije SDSS PSŽ.

Karanfili su se delili i u Vukovaru, gde su ih sugrađankama delili članovi GO SDSS-a, ali i u Borovu. Karanfile su delili predsednik gradske organizacije Srđan Kolar, predsednik županijske organizacije Dušan Jeckov i drugi.

Aktiv žena Opštinske organizacije SDSS-a Borovo danas je na prostoru ispred zgrade Opštine organizovao sajam na kojem su svoje proizvode ručne radinosti izlagale žene iz Borova i okoline. Po rečima predsednice Aktiva žena OO SDSS-a Borovo Senke Romić, ovo je prilika da žene pokažu koliko su inovativne i kreativne kao i da pokažu svoj preduzetnički potencijal široj javnosti.

I ove godine načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović pekao je palačinke za sve posetiteljke ovog događaja, dok je predsednik OO SDSS-a Borovo i predsednik Opštinskog veća Srđan Jeremić, zajedno sa kolegama iz Izvršnog odbora, svakoj posetiteljki poklonio crveni karanfil.

Ovom tradicionalnom obilježavanju 8. marta u Borovu prisustvovala je i potpredsednica stranke Dragana Jeckov, koja se obratila prisutnima sa željom da sve žene prati zdravlje, sreća i uspeh u životu i radu. Događaj su upotpunili najmlađi tamburaši KUD-a Branislav Nušić koji su za okupljene odsvirali i odpevali nekoliko prigodnih pesama. Okupljanje se završilo konzumiranjem slanih i slatkih delicija koje su naše kolegice napravile specijalno za ovu priliku.

Proslavu 8. marta u Voćinu organizirali su SDSS Virovitičko-podravske županije i Vijeća srpske nacionalne manjine iz Slatine i Voćina.

Slavljenje Međunarodnog dana žena počelo je sinoć brojnim manifestacijama. Izdvajamo pozorišnu predstavu “Cimet i vanila” u prepunom Domu kulture u Borovo i tradicionalni susret članica i simpatiterki stranke u vukovarskom restoranu “Mornar”.

U veseloj atmosferi, stotinjak članica i simpatizerki SDSS-a, imale su priliku uz dobru muziku, pesmu i igru, načas zaboraviti svakodnevne brige i probleme. Gošće su pozdravili i karanfile im uručili predsednik GO SDSS-a, Srđan Kolar i predsednica Aktiva žena dr. sc. Vesna Vujić.

Želim u ime Gradske organizacije SDSS-a grada Vukovara čestitati vam današnji dan, Međunarodni dan žena – 8. mart! Večeras slavimo vaš dan. Slavimo zato što ste to zaslužile. Jer vi ste te koje ste snažnije, odlučnije, strpljivije, ali i energičnije i spremnije za promene i poteze za koji bi se većina muškaraca dugo premišljala i vagala. Vi ste te, slobodno mogu da kažem, bez kojih bi ova civilizacija stala. Vi ste te koje na svet, blagodeti Božjom, donosite život.Vi ste te od kojih potiču svi doktori, pravnici, političari, inžinjeri, radnici, zanatlije, poljoprivrednici…uzorni, čestiti ljudi ovoga sveta. “Bez uspešnih i jakih žena ne može biti ni uspešne ni jake zajednice”, među ostalim je u poruci kolegicama rekao Kolar.

Danko Nikolić, Dušan Jeckov, Srđan Kolar, Vesna Vujić, Đorđe Ćurčić