Asvalt u Utinji i Perjasici na Kordunu

U okviru Programa “407 za 047” kojeg provodi Karlovačka županija je,uz ostalo, 35 infrastrukturalnih projekata koja se direktno ili indirektno odnose na naselja u kojima u ovoj županiji žive Srbi.

Tako je prema riječima, zamjenika župana Mirka Martinovića (SDSS) nedavno na relaciji od naselja Utinja (Grad Karlovac) prema Vojišnici  (područje općina Vojnić)  pa do Kartalija  asvaltirano 1400 metara županijske ceste. Vrijednost radova 1.050.000 kuna. Ovim činom  je kroz utinjsku dolinu asvaltirana sva  cesta  na području općine Vojnić prema  Sisačko -moslavačkoj županiji. Ostaje još da grad Karlovac asvaltira do  granice sa općinom Vojnić, rekao je Martinović za stranačku press službu.

U istom Programu u općini Barilović asvaltirana je  županijska cesta prema naselju Svojić (područje sela Perjasica u kojem većinski žive Srbi op.a) dužine 800 m. Vrijednost radova 700.000 kuna.

Asvaltiranja su u sklopu plana i programa  Karlovačke županije za mandatni period 2017 -2021 godine i u okviru već pomenutog programa “407 za 047”!

foto: Mirko MARTINOVIĆ