Anja Šimpraga v.d. predsjednica ŽO SDSS ŠKŽ

anja 1 web

anja 1 webKNIN, 30.11.2015. – Anja Šimpraga jednoglasno je danas na sjednici proširenog Izvršnog odbora Županijske organizacije SDSS-a Šibensko-kninske županije izabrana za vršiteljicu dužnosti predsjednice ove organizacije. Kolegica Šimpraga izabrana je nakon što je dosadašnji predsjednik Mirko Rašković danas istupio iz članstva naše stranke. Ovu dužnost će obavljati do vanredne Skupštine županijske organizacije, a koja će uslijediti nakon što se obave konsultacije i ostale aktivnosti predviđene stranačkim aktima u općinskim i gradskim organizacijama u sastavu šibensko-kninske županijske organizacije.

Današnjoj sjednici Izvršnog odbora osim članova ovog tijela prisustvovali su SDSS-ovi načelnici općina i zamjenici gradonačelnika u ovoj županiji, predsjednik i potpredsjednik stranke dr. Vojislav Stanimirović i prof.dr. Milorad Pupovac, te potpredsjednik Glavne skupštine i vukovarsko-srijemski zamjenik župana Đorđe Ćurčić.

“Raduje me činjenica da je Izvršni odbor jedinstven kao što su zajedno sa Odborom jedinstveni i ovdašnji načelnici općina koji su prisustvovali sastanku i iznijeli svoje mišljenje. A njihovo zajedničko mišljenje je da ne podržavaju niti ičim opravdavaju stav Mirka Raškovića. Rekao je ovo netom po završetku sastanka lider SDSS-a dr. Vojislav Stanimirović.U izjavi stranačkoj press službi on je rekao kako je sada, iako se i ranije pretpostavljalo, kristalno jasno da Rašković za svoje kontradiktorne i poteze povučene mimo stranačkih odluka sa kojima je i sam bio suglasan – nema političku ni ljudsku podršku svoje izborne baze. Nema podršku županijskog Izvršnog odbora – tijela koje ga je i predložilo Glavnom odboru i Skupštini stranke za saborskog kandidata, pojasnio je predsjednik!

Predsjednik je dodao kako je zajedno sa potpredsjednikom stranke i saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem i potpredsjednikom Glavne Skupštine Đorđem Ćurčićem, Izvršni odbor upoznao sa konstantnim pritiscima kojima je poslednjih mjeseci stranka bila izložena. “Sa druge strane od članova Odbora, načelnika i dogradonačelnika takođe smo dobili relevantne informacije za daljnje stranačke aktivnosti. Najbitnije je da nametani pokušaji raskola nisu uspjeli i da SDSS ostaje kompaktna politička stranka, te u smislu daljnjeg razvoja SDSS- u Šibensko-kninskoj županiji dajemo punu podršku i pomoć vršiteljicu dužnosti predsjednice županijskog ogranka – kolegici Šimpraga, rekao je dr. Stanimirović.

Anja Šimpraga istaknuta je mlada članica stranke. Magistrica je agroekonomije, predsjednica Aktiva žena SDSS-a Šibensko-kninske županije i potpredsjednica Općinskog vijeća Općine Ervenik.

Inf.sl.

 

{gallery}Gal74:::0:0{/gallery}