Anja Šimpraga nova potpredsjednica Vlade RH

Nova potpredsjednica Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Anja Šimpraga (SDSS) nakon potvrđivanja u Saboru, u petak je izrazila uvjerenje da će Vlada s današnjim pojačanjem “Hrvatsku, mali čamac na velikoj buri, uvesti u sigurno pristanište”.

”Danas sam izabrana za potpredsjednicu Vlade svih ljudi u Republici Hrvatskoj. Velika je bura na moru, a mi smo jedan mali čamac i nadam se da će Vlada s današnjim pojačanjem ovaj mali čamac uvesti u sigurno pristanište”, izjavila je Anja Šimpraga nakon izglasavanja u Saboru.

Upitana za izjavu premijera Andreja Plenkoviuća da je moguć povratak članova Vlade ako se dokažu da nisu krivi, a koja se odnosi i na njezina prethodnika Borisa Miloševića, rekla je da oni ‘nemaju rok trajanja’.

”Mi smo mladi ljudi, željni raditi pokazati ono najbolje i najviše što znamo i slijedit ćemo svaku odluku koju donese predsjednik Vlade”, poručila je. Dodala je da misli da će se s tim složiti i novi ministar rada Marin Piletić koji je naslijedio Josipa Aladrovića koji je također pod istragom.

”Radit ćemo najbolje što znamo, a kolege koje su bile prije nas dali su svoj doprinos poslu koji su obavljali. Ako procjene budu takve i ne podignu se optužnice, vidjet ćemo što će se dalje dešavati”, poručila je Šimpraga.

Najavila je da će kao potpredsjednica Vlade raditi na donošenju Nacionalnog plana zaštite i promicanja ljudskih prava i suzbijanja diskriminacije koji je, dodala je, već pri kraju. Trebamo, istaknula je donijeti i Nacionalni plan za ravnopravnost spolova, ali i raditi na planu revitalizacije Grubora u Šibensko-kninskoj županiji, što već na Vladi doneseno kao zaključak te operativne programe za pripadnike nacionalnih manjina. Sve ono što Ured potpredsjednika radi, ja ću s guštom i povjerenjem, časno i pošteno obavljati svoju dužnost i dati doprinos u ovome svemu, najavila je nova potpredsjednica Vlade.

Za Šimpragu na dužnost potpredsjednice Vlade glasalo je 77 zastupnika dok je 51 bilo protiv.

Anja Šimpraga na toj poziciji zamjenila je Borisa Miloševića koji se vraća u Sabor.

izvor: dnevnik.hr