Aktiv žena zagrebačkog SDSS-a organizirao radionicu dekupaž tehnike

akt 9 web

akt 9 webAktiv žena županijske organizacije SDSS-a u Zagrebu organizirao je 12. maja prvu u nizu radionica za članice i simpatizerke stranke, radilo se o ukrašavanju drvenih kutija dekupaž (decoupage) tehnikom, odnosno lijepljenjem uzoraka salveta i lakiranjem.

Radionicu je vodila predsjednica Aktiva žena SDSS-a Karlovačk županije Natalija Koprenica, a 15 okupljenih žena od neuglednih drvenih kutijica stvorilo je mala umjetnička djela. Ovo je prva u nizu radionica na kojima ćemo svladavati neke nove vještine, ali se i družiti u ugodnoj atmosferi, rekla je na početku radionice predsjednica Aktiva Vera Milovanović Gedošević, ističući da je odziv jako dobar, s obzirom na to da je radni dan i da je tog dana bilo loše vrijeme.

Natalija Koprenica bila je zadovoljna umješnošću žena, podsjetivši na dobra iskustva iz sličnih radionica za žene u karlovačkoj županiji. Na narednim radionicama planiramo raditi lustere od konopca, nakit i uvježbavati razne tehnike oslikavanja na upotrebnim predmetima, rekla je.

Druženjem i onom što su žene napravile bila je zadovoljna i potpredsjednica Aktiva Anđa Gostimir, izrazivši očekivanja da će na naredne radionice doći više žena. Ukrašene kutije osušene su i lakirane, a ženama koje su ih izradile pružena je mogućnost da ih kupe po popularnoj cijeni od 20 do 30 kuna kako bi se povratio dio sredstava za materijal za naredne radionice. Planirano je da se do 1. jula održe tri radionice, što znači da će naredna biti krajem maja ili početkom juna.

Nenad Jovanović

 

akt 11 to; margin-right: auto;” width=”1127″ height=”845″ />

akt 10 to; margin-right: auto;” width=”1127″ height=”845″ />

akt 13 to; margin-right: auto;” width=”1127″ height=”845″ />