Ћирковићи из Чешке посетили СДСС

Послови људи из Чешке Маја и Зоран Ћирковић данас су посетили седиште Самосталне демократске српске странке у Вуковару где их је примио председник Извршног одбора Боро Ркман. Маја и Зоран, родом из Србије односно Ћуприје и Параћина, дуги низ година живе у Прагу а осим Чешке имају уходане пословне активности и у Мађарској.

“Иако немамо директне родбинске везе са Србима из Хрватске, желели смо сазнати како живе наши сународници.  Желимо као обични људи дати свој допринос јачању веза са нашим народом ма где да се ко налази. Јер само у заједништву и братској љубави како нас православно Хришћанство учи, те уз узајамну несебичну помоћ, сарадњу и разумевање можемо опстати и сачувати дела и идентитет које су нам оставили наши претци, рекао је током разговора Зоран Ћирковић.

На основу сопствене жеље, како је рекао вођен мотивом заједништва и слоге српског народа, Зоран Ћирковић је потписао страначку приступницу, а Ркман му је данас уручио картицу почасног члана СДСС-а!

Ћирковићу су исказали и интерес за пословно улагање у Вуковар или његову околину. “Обзиром да на лето планирамо у својем завичају инвестирати у програме прераде воћа и поврћа те производњу чоколаде, жеља нам је да покушамо отварањем производног погона у Републици Хрватској помоћи нашим сународницима. Ако бисмо успели, у складу са хрватским законодавством, отворити макар и пет нових радних места, осећали бисмо се испуњенији као људи”, кажу Ћирковићи. Додају како би у том случају њихов пример можда следити и други пословни људи Срби из света.

Годинама су активни у хуманитарним организацијама у којима се прикупљају разни видови помоћи за материјално угрожене српске породице. У низу таквих активности у оквиру организације “Срби за Србе”, учествовали су у пружању помоћи српским фамилијама у Далмацији.

Ћирковићи ни данас у Вуковар нису дошли “празних руку”!!! Донирали су божићне пакетиће за децу који ће у договору са секретаром вуковарско-сремске жупанијске организације Ђорђем Мацутом, бити уручени деци у Илоку!