Јецков уручила помоћ страдалима у Хрватској Костајници

Данас је део хуманитарне помоћи који сакупљен под окриљем акције ” Банија је наша кућа”, по препорукама волонтера СНВ-а, отишао пут Хрватске Костајнице.  Актив жена СДСС-а Вуковарско-сремске жупаније, Удруга жена “Негославчанке”, ВСНМ Негославци, Заједничко веће општина те бројни грађани, прикупили су више од 200 социјално/хигијенских пакета. Помоћ је уручила саборска заступница  и потпредседница странке Драгана Јецков и председница Удружења жена “Негославчанке” Биљана Пејић. У повратку, Јецков је обишла грађевински тим општине Јагодњак којег предводи начелник Стево Млинаревић а који се тренутно налазе у Шушњару крај Петриње. На терену у широј околици Глине је и грађевинска екипа из Вуковара коју су своје стручне услуге покривања кровова и зидања димњака, понудили председнику Извршног одбора Бори Ркману.

Сутра ће из Вуковарско -сремске жупаније доћи још четири комбија хуманитарне помоћи на Банију. Помоћ су сакупиле вредне жене Актива жена општина Борово, Трпиње и Маркушице (Острово).

Пре два дана у организацији Вијећа СНМ Вировитичко-подравске жупаније и Вијећа српске националне мањине Града Слатине, организовано је прикупљање хуманитарне помоћи за страдале у потресу. Акцији су се прикључили су се и чланови СДСС-а, СКД Просвјета и Српска православна црква.

Српске организације у Белом Манастиру прикупиле су, а њихови представници испоручили су данас помоћ у Двор  и Мали Градац.