Јецков са Активом жена у Далмацији

Потпредседница Актива жена СДСС-а и саборска заступница Драгана Јецков посетила је јуче Книн где се састала  са чланицама Актива жена Шибенско-книнске жупаније. При доласку у Книн, Јецков се састала са дожупаницом Шибенско-книнске жупаније Ањом Шимпрагом и замеником градоначелника Книна, Жељком Џепином.  Разговарали су о положају српске заједнице у овом граду али и читавој Далмацији.

У манастиру Св. Великомученице Недеље у селу Оћестово, Јецков и Шимпрага дружиле су се са тридесетак жена чланица далматинског Актива.


Симболично окупљене у манастиру, жене пристигле из Скрадина, Чисте Мале, Кистања, Мокрог Поља, Ђеврсака, Бискупије, Книна, Оћестова и готово свих крајева Далмације, упознале су Јецков са текућим проблемима у својој заједници.

Као највећи од њих истиче се лоша саобраћајна повезаност са градовима. Жене су уједно похвалиле пројекат “Зажели”  као могућност да и саме буду запослене и друштвено корисне.


Наставак дружења протекао је у опуштенијој атмосфери а жене су, кроз шалу и разговор, време искористиле за паковање домаћих чајева у Манастиру.