ЈЕЦКОВ ПОНОВО НА ЧЕЛУ ВУКОВАРСКО-СРЕМСКЕ ЖУПАНИЈСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

У понедељак, 14. новембра, одржана је Скупштина Вуковарско-сремске жупанијске организације СДСС-а. Скупштину је отворио председник ове жупанијске организације Душан Јецков и предложио дневни ред који је једногласно усвојен.

На Скупштини је било присутно 56 од 62 делегата, а у радно председништво су изабрани Винко Лазић, председник, те чланови Сенка Ромић и Никола Гагулић као и Драгана Бошњак записничар. Извештај о раду ове жупанијске организације поднео је председник исте, Душан Јецков, где је нагласио да је релативно задовољан постигнутим резултатима у изборним циклусима који су одржани у периоду од 2013. године до данас.

img_8534

Поменуте су и друге активности ове страначке организације као нпр. политичка борба за регистрацију српских школа на територији Вуковарско-сремске жупаније, оглашавање поводом хапшења и пресуде тзв. Трпињској групи, али и низ других активности. Овај извештај председника као и извештај Надзорног одбора једногласно је усвојен од стране присутних чланова скупштине.

Потом се пimg_8519риступило избору новог руководства ове жупанијске организације СДСС-а. Тајним гласањем за новог-старог председника изабран је Душан Јецков из Негославаца који је добио 38 гласова чланова скупштина наспрам његовог протукандидата Зорана Баћановића из Борова који је добио 16 гласова. За заменике председника изабрани су Весна Вујић из Вуковара и Бранко Костић из Вере, док ће и у наредне четири године функцију секретара обављати Ђорђе Мацут из Вуковара. Уједно, изабрани су и остали чланови Извршног одбора жупанијске организације, као и чланови Надзорног одбора и Дисциплинске комисије.

План рада новог Извржног одбора ове жупанијске организације изнео је председник Душан Јецков који је нагласак ставио на изборне циклусе који нас очекују у наредне четири године са посебним освртом на локалне изборе наредне године. Такође, наглашен је и рад на јачању наше заједнице у Вуковарско-сремској жупанији из које свакодневно оде најмање једна српска породица у потрази за бољим животом.

Присутнима се обратио и потпредседник Главне скупштине СДСС-а Ђорђе Ћурчић као и потпредседник странке и саборски заступник Миле Хорват који је чланове Скупштине упознао са досадашњим радом клуба заступника у Сабору РХ. Овој Скупштини су присуствовали и заменик жупана Осјечко-барањске жупаније Јован Јелић, председник Осјечко-барањске жупанијске организације СДСС-а Радомир Чварковић, потпредседник странке Драган Црногорац, генерални секретар СДСС-а Данко Николић као и председник СДСС-а др Војислав Станимировић који је уједно и члан Скупштине ове жупанијске организације.

img_8540

Пре ове Скупштине одржана је такође и Скупштина актива жена Вуковарско-сремске жупанијске организације на којој је Драгана Бошњак из Борова изабрана за нову председницу.

img_8516

img_8521

img_8529

img_8533

img_8538

img_8541

img_8544

img_8547

img_8549

img_8550