Јецков и Ркман у радној посети Хрватској Дубици

Саборска заступница Драгана Јецков и председник Извршног одбора Боро Ркман данас су боравили у радној посети општини Хрватска Дубица где им је домаћин био заменик општинске начелнице из српске националне мањине Ђорђе Томић. У разгору у  општинској већници Томић је захвалио СДСС-у и СНВ- у на више пута исказаној помоћи, при чему је посебно указао на последњу када је половином децембра прошле године повратничкој фамилији Павковић обезбеђена струја.

Веома позитивном је оценио сарадњу са независном начелницом општине Ружицом Карагић што је, уз остало видљиво, и по насутим сеоским путевима а у плану је асвалтирање неких дионица. По његовим речима за српску заједницу неопходно је пронаћи средства за купњу неколико мини пилана јер је велика потреба за дрвном галантеријом. Приоритет је пронаћи модел помоћи за неколико млађих фамилија која се баве пољопривредом, пре свега сточарством.  Опћина ће као и до сада аплицирати на све конкурсе у чему очекује подршку централних српских инстутуција.

Јецков, Ркман и Томић су у пратњи представница Клуба СДСС-а и Центра за хуманитарно-социјални рад СНВ-а Слађане Крупљан и Татјане Драгичевић те Мирјане Олуић потпредсједнице жупанијског огранка наше странје у Сисачко-мославачкој жупанији, обишли повратничку фамилију којој је обезбеђено снабдевање електричном енергијом.

Борислав и Милка Павковић из избеглиштва су се вратили 2007. године, а због немања нешто мање од 10 000 куна за прикључак, сво време до лањског децембра били су без струје! Обоје су изузетно лошег здравља, а од примања могу рачунати на Милкиних нешто испод 1 500 куна уз опаску како Милка нема ни хрватско држављанство.