Цвеће страначким колегиницама

IMG 20160308 110933 web

IMG 20160308 110933 webБОРОВО/ВОЋИН/СИСАК/ВИШКОВО, 9.3.2016. – У организацији Актива жена СДСС-а у Борову је јуче организована продајна изложба рукотворина жена из Борова. Том приликом испред СДСС-а ОО Борово припадницама лепшег спола каранфиле су уручивали чланови ове организације Срђан Јеремић, Милош Ерић, Душко Дробић док су чланице Актива жена на челу са председницом Сенком Ромић припремиле слане и слатке делиције за послужење присутних гостију. Акцију је подржао и начелник Зоран Баћановић који је припремао палачинке за посетитеље. Све скупа је зачинила добра музичка пратња тамбурашког састава КУД-а Бранислав Нушић на челу са водитељем Душаном Латасом. Догађај је окупио око двестотињак заинтересованих мештана Борова.

У Воћину је такође традиционално прослављен 8. март Међународни дан жена. Стотињак колегица и дама уживало је у исказаној пажњи мушких колега, а каранфиле чланицама “Просвете” и СДСС-овог Актива жена поделио је са пажњом и љубављу председник Жупанијске организације СДСС-а Вировитичко-подравске жупаније и дожупан Игор Павковић.

Сисачке чланице “Просвете”, страначке колегице и све заинтересоване даме окупила је Мирјана Олуић-Володер. Пригодне честитарске речи упутиле су председница “Просвете” и чланица СДСС-а Милка Босанчић, те колегица Олуић- Володер. Каранфиле је колегицама уручио председник Извршног одбора странке и дожупан Боро Ркман.

А у организацији форума жена Града Ријеке и Приморско-горанске жупаније организовано је дружење у Вишкову којем се одазвало близу стотињак чланица и симпатизера наше странке. Највећи дио присутних чиниле се припаднице љепшег пола. Како и доликује предсједник жупанијске организације СДСС-а Милан Ераковић зажелио је женама сретан њихов празник те свакој од њих дао по једну ружу. Председница форума жена ПГЖ-а и ГО Ријека Весна Блануша поздравила је присутне те позвала на јачање странке и јединство. Наша странка нажалост изложена ударима од стране других политичких партија гдје се не бирају средства да би се наша заједница ослабила на овом подручју. Те је због тога било изнимно лепо видети наше чланице и чланове са подручја Опћине Вишково који су дали немали допринос организацији дружења. Међутим највећи допринос организацији самог догађаја дала је наша чланица Љиља Талијан која води пјевачку групу „Вретено“ уз свесрдну помоћ Драгице Скорупан председнице форума жена Града Ријеке.

Текст: Милош ЕРИЋ/Милан ЕРАКОВИЋ/инфо.сл

 

{gallery}Gal106:::0:0{/gallery}

Фото: Милош ЕРИЋ/Слободан МИЛАШИН/Милан ЕРАКОВИЋ