ХРВАТСКА КОСТАЈНИЦА: Срби одлучују о власти, ал’ мало користи од тога

20160729_201011

Локална власт три мандата за редом бирана је пресудним гласовима Срба, али смо ми веома мало осјетили од тога. Зато смо се, уз остале облике политичке борбе, градоначелнику обратили Отвореним писмом у којем смо проговорили о нашим проблемима и затражили њихово рјешење, Међу кључним проблемима су неуређена гробља, лоша цестовна инфраструктура, необиљежена гробница народних хероја, неријешен статус друштвеног дома у Чукуру, неадекватно финансирање рада мањинског вијећа. Конкретне одговоре видљиве на терену очекујемо мада помака има, речено је синоћ на Скупштини Градске организације СДСС-а Хрватска Костајница.

“Помака има искључиво због чињенице што смо политички у функцију ставили вијећницу СДСС-а чија је рука веома често пресудна у доношењу одлука Градског вијећа. Показали смо да смо озбиљна странка и коректан политички фактор, рекао је подносећи извјештај о раду предсједник Петар Самарџија. Додао је како би утицај странке био значајнији да на сцени није подјела Срба. “Имамо ми још Срба у Градском вијећу, наших комшпија, али од њих никада глас чути није када су у питању проблеми заједнице коју представљају”!

костајница скупстина

Зато је према његовим ријечима приоритет за локалне изборе нагодину добро се организовати и освојити барем два мандата. Што није нереално обзиром на чињеницу да у граду уз Уну стварно живи 400-ињак Срба, а да је за мандат потребно између 70 и 80 гласова!!!

За то су основне претпоставке створене; странка озбиљно ради – за илустрацију наводимо да је у годину и по дана одржала чак три сједнице Скупштине и више сједница Извршног одбора. Састав огранка је знатно подмлађен. Водство оранизације је стално присутно на терену међу грађанима.

костајница скп 1

У изборном дјелу Скупштине Самарџија је  потврђен за предсједника, а његов замјеник је Драган Јањић. Изабран је и петочлани Извршни одбор и трочлани Надзорни одбор.

костајн ску2

Бираним ријечима чланове Скупштине су охрабрили предсједник сисачко-мославачке жупанијске организације СДСС-а Милан Крстинић, Владо Ђаковић потпредсједник Скупштине Сисачко-мославачке жупаније и Боро Ркман предсједник Извршног одбора странке који је посебан нагласак дао на значај предстојећих ванредних парламентарних избора.

20160729_201049