У Малички поред Топуског након 320 година у рад пуштен прави водовод!!!

У четвртак је у Малички, селу поред Топуског, у рад пуштен новоизграђени водовод у дужини од 3 700 који ће водом снабдијевати осим Маличке и неке засеоке комшијског села Перна.

Ово је први прави водовод изграђен у селу које је недавно прославило 320 година од насељавања Срба на тада пусте просторе, а Маличани су до сада користили водовод који су сами изградили прије 40 година, али који је врло често, посебно љети, пресушивао!!!

Реализацију пројекта чија је вриједност је два милиона куна осигурали су Клуб заступника Самосталне демократске српске странке и Опћина Топуско те Хрватске воде.

Свечаном пуштању у рад, на хидранту испред куће Драгице Јањанин, присуствовали су бројни узваници; генерални директор Хрватских вода Зоран Ђуроковић, директор Водовода Топуско Томислав Перчинлић, начелник опћине Ивица Кузмић, кандидат за замјеника жупана СМЖ-а Иван Цељак, СДСС-ов кандидат за замјеника начелника опћине Топуско Далибор Тркуља, предсједник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман и бројни други.

Ријечи захвалности свима који су помогли изградњу водовода на који је прикључено, за сада 23 фамилије, упутио је предсједник Мјесног одбора и СДСС-ов кандидат за Опћинско вијеће Ђуро Шапић.