У Вуковару успешна олимпијада старих спортова

У комплексу храма Свете Петке у вуковарском излетишту “Адица” данас је у организацији Градске организације СДСС-а Вуковар под мотом “Јесен са СДСС-ом”одржана традиционална олимпијада старих и заборављених народних спортова. У пет старих спортских дисциплина такмичило се тридесетак деце и приближно исто толико “сениора”, а учешће су узеле и страначке колегице! Учесницима је добродошлицу пожелео старешина храма протојереј ставрофор Миљен Илић.

Активне учеснике, посебно децу, као и посматраче поздравио је први човек вуковарског огранка Срђан Колар.

“Олимпијаду” отвореном је прогласила је саборска заступница и потпредседница Самосталне демократске српске странке Драгана Јецков.

Скок у даљ са места, ношење јајета у кашици, те најпопуларније трчање у врећи биле су дисциплине за педесетак најмлађих учесника олимпијаде.

Старији чланови и симпатизери странке опробали су се такође у скакању у даљ са места, бацању камена са рамена, те потезању канапа. У овој дисциплини су учествовали представници четири екипе, односно четири месне организације наше странке, а најјача или најумешнија била је екипа Борово Насеља која је у финалу, уз ревносну бригу о регуларности судије Миле Бабића,  “надвукла” репрезентацију Сајмишта!

У бацаљу камена са рамена, поред десетак такмичара од којих је најуспешнији био Срђан Ћујо, опробао се и први председник Градског већа Вуковара од 1997. до 2001. Марко Чепрња!

Подршку такмичарима и организаору данашње олимпијаде својим присуством и бодрењем дали су председник Главне скупштине СДСС-а др Војислав Станимировић, председник Извршног одбора Боро Ркман, заменик жупана Ђорђе Ћурчић, председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић, председници страначке жупанијске организације Душан Јецков и мањинског већа Светислав Микеревић, председница Клуба СДСС-ових већника у Градском већу Весна Вујић и други.

Поделом захвалница, пре свих деци, те заједничким ручком завршена је овогодишња “Јесен са СДСС-ом”.