У Вуковару одржан завршни предизборни скуп СДСС-а

img_7617

– Од ових избора очекујемо да од јесени у овој земљи, кад упалите телевизор не слушате стално приче о рату које долазе од представника Католичке цркве, бранитеља, политичких странака, најразличитијих представника укључујући и оне из медија. Коначно је време да се у овој земљи престане плашити људе и да завлада мир”, истакао је Милорад Пуповац, кандидат СДСС за саборског заступника на завршном скупу ове странке у Вуковару на којем се окупило готово две стотине Вуковараца.

– Мислили смо пре осам месеци да ће у Хрватској завршити агонија што се тиче политике која је покренута 2012. године, која је ослободила национализам, искључивост и екстремизам, политика у којој је простора добила поражена, проусташка политичка групација. Међутим, видели смо да то није лак посао и кад је дошло до момента да се томе треба на крају супротставити, да Влади која је покушала владати на таквим основама, која је у свом саставу имала једнога који је величао ту врсту поретка и прошлости, треба дати неку врсту подршке, ми смо рекли – не, чак и по цену тога да нам разоре институције и онемогуће њихов рад. Рискирали смо, али другачије нисмо ни могли ни смели јер нашу политику можемо креирати само ми, а са другима можемо разговарати о заједничкој политици коју требамо водити у држави. Као што ми њима не креирамо политику нећемо дозволити ни да они нама креирају политику и бирају људе, а покушали су то. И ови противкандидати који се појављују њихов су покушај. Ми смо их створили, а онда су се они предали у руке другима, рекао је Пуповац.

img_7606

– Ми желимо да од јесени у овој земљи буде стање нормалности јер већ дуго није нормално. Чуде се зашто људи одлазе из ове земље. Не одлазе само због тога што нема посла, што је негде другде лакше наћи посао, него одлазе зато што је стање у овој земљи ненормално, бесперспективно, зато што се не види никаква будућност и сврха због које би човек потрошио живот овде јер се производи само мржња, нетолеранција и насилност. Од јесени очекујемо да ћемо разговарати с онима који ће хтети ту врсту стања у Хрватској, неовисно о томе којој групацији припадали, рекао је Пуповац.

– Питали су ме новинари која опција ми је ближа, лева или десна. Одговорио сам да ми је наближи СДСС, а након тога мањински заступници , Талијана, Рома, Чеха и других јер заједно с њима требамо створити снагу, политичку моћ, преговарачку моћ и изборити се за поштивање права свих мањина и осигурати то да можемо партиципирати у власти, да не морамо никога молити и чекати да се јави на телефон шест месеци, рекао је Пуповац и додао да је Хрватској потребан нови почетак јер је ХДЗ на челу са Карамарком државу одвео на странпутицу, на коју је и Милановић мало касније скренуо.

– Земља је усмерена у кривом правцу, према прошлпсти, према злом времену, уместо да се усмерава према будућности. Ми желимо да тај путоказ усмеримо у правом смеру и зато зражио вашу подрушку. Знамо да ћемо је имати, али тражимо да је умножите и у што већем броју изађете на изборе, поручио је Пуповац којем је на крају говора уручен дрес Фудбалског клуба Вутекс-Слога из Вуковара и Школе фудбала Бубамара из Вуковара. Тиме су се , како је рекао председник Клуба Ђорђе Лукић, на симболичан начин захвалили председнику СНВ-а на свесрдној помоћи ове институције.

img_7609

Окупљеним Вуковарцима обратили су се и кандидати Борис Милошевић и Миле Хорват са својим заменицама Весном Бланушом и Драганом Јецков. На што масовнији излазак на изборе позвао их је и председник СДСС-а Војислав Станимировић.

– Наша парола “Гласно и јасно против страха” није случајна. Неизвесност око тога шта ће бити сутра увукла се у сваку душу и ми се надамо да ће након ових избора нестати тог страха , да ће нестати гласних ликова са “далековидница” који тај страх шире, рекао је председник СДСС- а и позвао окупљене да у недељу изађу на изборе и на мањинском , роза листићу.заокруже кандидате под редним бројевима 2, 5 и 6. Након предизборног скупа руководство СДСС-а посетило је и чувену боровску фишијаду на којој се и ове године окупило неколико стотина људи.

img_7611

img_7585

img_7582

img_7588

img_7591

img_7597

img_7600img_7619

img_7621

img_7623

Д.Б.