У Вуковару и ВСЖ за стотињак гласова измакао трећи представнички мандат

Резултати локалних избора показали су да смо победили, али наша победа би била потпуна да смо успели добити додатних мање од 200  гласова за представничко тело, чиме бисмо у Градском већу Вуковара имали три мандата, рекао је синоћ на седници Извршног одбора Градске организације СДСС-а Вуковар, председник Срђан Колар.

Захваливши се члановима Одбора и свим активистима на доприносу изборној победи за заменика градоначелника из српске националне мањине, чиме је он  постао нови доградоначелник, Колар је нагласио да би мандат више у Градском већу много значио “поготово у садашњем распореду снага”!

Према оцени чланова Извршног одбора ово је уназад низа година била најбоље организована кампања те резултат, иако не апсолутно прижељкивани, није могао изостати.

Срђан Колар је у утакмици за заменика градоначелника добио 1128 гласова, док је ДСС-ов Срђан Милаковић добио 781 глас. За Градско веће листа СДСС-а остварила је 1222 гласа, чиме је трећа по рангу од укупно 9 листа за вуковарско представичко тело, док је листа ДСС-а освојила 631 глас. Прерачунато у мандате СДСС има два, а ДСС један мандат.

Сличне оцене у погледу изборног резултата су и Извршног одбора Жупанијске организације СДСС-а Вуковарско-сремске жупаније, који је јуче анализирао изборни резултат.

“За стотињак гласова измакао нам је трећи манадат у жупанијској Скупштини, рекао је предсједник жупанијског огранка Душан Јецков. Додао је како ће, захваљујући новинама у Закону, у року од три месеца бити прилика за “поправак” јер ће бити расписани допунски избори за чак три непопуњена места у Скуштини за припаднике српске националне мањине.

Осим два мандата у жупанијској Скупштини, добивена су још 42 у општинским и градским Већима у овој жупанији, позиција заменика жупана,  заменика градоначелника Вуковара, општинска доначелничка позиција у Старим Јанковцима те три начелничке позиције у општинама Борово, Негославци и Маркушица.