Умро је Синиша Раказовић један од “пионира” СДСС-а и добитник плакете “Милош Војновић”!

У Борову ће данас бити сахрањен Синиша Раказовић, истакнути друштвени и политички радник из Борова, који је преминуо 8. новембра у 74. години живота. Раказовић је рођен 30. марта 1948. године у Вуковару. Основну школу завршио је у Борову, а затим уз рад Државну индустријску школу у Борову насељу, смер обућарство. Радио је у Комбинату Борово од 1967. до 1991. године. Један је од оснивача Пољопривредне задруге “Брестове међе” из Борова, која је основана 1999. године и њен први управник од 1999. до 2009. године.

Члан СДСС-а је од оснивања те странке 1997. године. Био је први председник Општинске организације СДСС-а Борово те потпредседник Регионалне организације СДСС-а Вуковарско-сремске жупаније, а у следећем мандату обављао је дужност секретара.

На првим локалним изборима, одржаним 1997. године након мирне реинтеграције, изабран је за већника у Општинско веће општине Борово са изборне листе СДСС-а те у истом мандату обављао дужност потпредседника овог представничког тела. Био је и председник Општинског већа општине Борово. Добитник је Плакете “Милош Војновић”, највишег страначког признања, која му је додељена на 5. изборној седници Главне скупштине СДСС-а у Топуском 10. марта 2013. године.

Био је и члан Већа српске националне мањине у Општини Борово, дугогодишњи потпредседник Заједнице удружења антифашистичких бораца и антифашиста Вуковарско-сремске жупаније и некадашњи председник Удружења антифашистичких бораца и антифашиста општине Борово.

Сахрана Синише Раказовића биће данас у 14 часова на месном гробљу у Борову.

извор: radio-borovo.hr