УМРО БРАНКО ЂУКИЋ ЛИДЕР ПЕНЗИОНЕРА

DSC07545 web

DSC07545 webНЕГОСЛАВЦИ, 15.4.2016. – Бранко Ђукић, председник Удружења финансијски оштећених пензионера Републике Хрватске “1991.-1997” умро је прекјуче i сахрањен данас на месном гробљу у Негославцима.

Више година је био председник Удружења које се бори да двадесетак хиљада чланова из читаве Хрватске добије пре рата осварене пензије које им ратних i поратних година нису исплаћиване. Осим овог удружења оснивач је пензионерског удружења “Сремац” у Негославцима i његов председник до краја живота, те један од лидера “Западног Срема” – удружења које је окупљало српске пензионере у Вуковарско-сремској жупанији.

 

 

 

Покојни Ђукић је био истакнути члан СДСС-а и један од оснивача наше странке у Негославцима, па су сахрани присуствовали бројни чланови странке на челу са председником др. Војиславом Станимировићем као и делегација Српског народног већа са којим је Ђукић такође тесно сарађивао.

О Ђукићевом садржајном животу и његовом друштвеном ангажману, опраштајући се од њега, говорио је председник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман.

Бранко Ђукић рођен је у Сиску 1931. Године, где је живио И радио до 1974 када долази у Вуковар а потом у Негославце.

Иза њега остали су супруга Госпа, синови Перо i Небојша, кћи Бранка i посинак Горан.