Сједница Извршног одбора личког СДСС-а

Иако прелиминарни резултати пописа становништва показују укупан пад броја Личанки и Личана, а тиме свакако и пад броја припадника наше српске заједнице, увјерени смо како ни у једној опћини, граду и жупанији стечена права наше заједнице која се црпе из броја оних који у се изјаснили Српкињама и Србима – неће бити угрожена! Речено је на сједници Извршног одбора Жупанијске организације СДСС-а Личко-сењске жупаније одржаној вечерас у Кореници.

Извршни одбор је поступајући по недавном Закључку Предсједништва странке преузео обавезу чешћег, једном мјесечно општински и градски те једном у два мјесеца, одржавања сједница Извршних одбора.

“Извршни одбори мјесног, општинског или градског те жупанијског ранга, су главна политичка тијела унутар неке организације на којима се доносе одлуке и усвајају политички ставови, а начелници опћина, замјеници, дожупани, вијећници су, свако у свом домену, извршиоци тих одлука и ставова. Искуство у последње вријеме не иде баш у прилог тој чињеници, те Предсједништво жели стављање у пуну функцију ових страначких органа. Такође је и обавеза најмање једном годишње одржати скупштину органзације као највише тијело неког огранка, рекао је предсједник Извршног одбора СДСС-а Боро Ркман.

Потпредсједница странке и саборска заступница Ања Шимпрага информирала је о капиталним пројектима и другим инвестицијама којима се инвестира у слабије развијене средине ради подизања квалитета живота.

Вечерас је разговарано о резултатима допунских избора, обавезама које за функционере произилазе из Одлуке Главног одбора о плаћању чланарине и другим темама.

Попут личког и свих осталих 12 жупанијских Извршних одбора, по закључку Предсједништва у што скорије вријеме, треба да одрже своје сједнице.