Страначки представници на Ивањским свечаностима

Јуче је прослављен Ивањдан, празник посвећен рођењу Светог Јована Претече и Крститеља који је заштитиник бројних српских институција и храмовна Слава многих парохија СПЦ-а.

Предсједник Извршног одбора странке Боро Ркман присуствовао је литургији у Топуском гдје је Ивањдан вјековна Слава тамошње цркве као и парохије у Вргинмосту, а Славу је честитао чланицама и члановима Вијећа српске националне мањине опћине Топуско.

У Брињанима поред Кутине, осим Ркмана, Славу Градског вијећа српске националне мањине Кутине честитали су Никола Арбутина предсједник жупанијског мањинског вијећа Сисачко-мославачке жупаније и начелник Опћине Двор и Мирјана Олуић, предсејдница мањинског вијећа и СДСС-а у Сиску. Славу кутинском Вијећу честитали су градоначелник Златко Бабић (ХДЗ), предсједник Бјеловарско-билогорског жупанијског Вијећа Дарко Карановић и бројни други гости.

У Јошанима је Ивање са сународницима прославио замјеник начелника Опћине Удбина Милан Узелац.

Ивањдан је хришћански је празник којим се обележава рођење Светог Јована Крститеља, 7. јула по грегоријанском, односно 24. јуна по јулијанском календару. Јован је у ријеци Јордан крстио Христа, па је у народу познат као Јован Крститељ.