Српски политички представници са начелником вуковарско-сријемске полиције

Након састанка са родитељима деце која су нападнута у недавном међунационалном сукобу у Борову насељу, српски политички представници из Вуковара састали су се са начелником Полицијске управе Вуковарско-сремске жупаније Фабијаном Капуларом.

– Одлучили смо да преузмемо одређене кораке јер је заиста стање безбедности наше деце и генерално у граду Вуковару све лошије и у том смислу смо прво на захтев родитеља деце која су нападнута пре неки дан испред пекаре у Борову насељу разговарали и добили информације о тим дешавањима. Они су од нас затражили помоћ и подршку будући да имају страх да децу шаљу у школе, а то је озбиљан проблем. Након тога смо иницирали састанак са директором Техничке школе „Никола Тесла“ да видимо какво је тамо стање. Он нам је објаснио ситуацију и рекао да постоји неколико заиста проблематичних ученика, као и неких бивших ученика који изазивају проблеме – каже председник ЗВО-а Срђан Јеремић.

На данашњем састанку договорено је повећање броја полицијских службеника који ће се налазити у видљиво означеним полицијским аутомобилима на подручју око Техничке школе „Никола Тесла“ и у близини пекара те на аутобуском стајалишту где ђаци чекају аутобусе од јутарњих часова па до одласка последњег школског аутобуса. На овај начин покушаће се барем до краја овог полугодишта превентивно деловати и спречити појаву нових сукоба међу ђацима.

– На састанку је закључено да треба да се поради на узроцима настанка оваквих проблема. Сада се санирају последице, али треба да се поради на томе да оваквих инцидената више не буде. Српски представници из Вуковара су најавили да ће се обратити заштитници права грађана, као и заштитници права деце које ће информисати о ситуацији у Техничкој школи „Никола Тесла“ – закључио је Јеремић.

Састанку са начелником Капуларом, уз Срђана Јеремића, су присуствовали председник Жупанијске организације Самосталне демократске српске странке Вуковарско-сремске жупаније Душан Јецков, председник Градске организације Самосталне демократске српске странке Вуковар Срђан Колар и председник Већа српске националне мањине Града Вуковара Дејан Дракулић.

текст и фото: срби.hr