Српске организације прославиле “Аранђеловдан”!

Председник Извршног одбора Боро Ркман и заменици жупана бјеловарско-билогорски и вировитичко- подравски Саша Лукић и Игор Павковић синоћ су у Батињанима крај Дарувара упутили славске честитке чланицама и члановима мањинског већа општине Ђуловац поводом Аранђеловдана – њихове крсне Славе. Славу су честитали жупан Бјеловарско-билогорске жупаније Марко Марушић, градоначелник Дарувара Дамир Лненичек као и начелник општине Ђуловац Анђелко Колић.

“Ми у датим околностима покушавамо бити активни, а осим српских организација изузетно квалитетне партнере имамо у жупанији и општини”, речи су предсдника ВСНМ-а и доајена СДСС-а у овом крају Милана Радаковића. Радаковић је говорећи о раду Већа навео како настоје доћи до сваког нашег сународника и пружити му помоћ. “Лани смо били срећни када смо обезбедили средства за куповину пакетића за децу, а онда смо остали разочарани јер је врло мало деце у нашој средини”, рекао је Радаковић.

Традиционалној свечаности присуствовали су представници мањинских већа и наших страначких огранака из околних општина и градова.

Светог Архангела Михаила прославили су и Срби Загребачке жупаније у организацији тамошњег Већа српске националне мањине. Овој славској свечаности присуствовао је СДСС-ов саборски заступник Борис Милошевић.