Скупштина у Доњим Кукурузарима

Милан Чекић и даље ће одлуком чланова Скупштине бити на челу Опћинске организације СДСС-а Доњи Кукурузари. Такође једногласном одлуком скупштинара његов заменик и у наредном четворогодишњем периоду биће Нинослав Пауковић.

20160712_191753

У највеће успјехе странке, подносећи извјештај о раду, Чекић је навео чињеницу да је уз потицање и водећу улогу СДСС-а коначно у опћини профункционисало Вијеће српске националне мањине. ” Годинама уназад нисмо имали Вијеће, а тиме нисмо могли ни добити средства од Опћине и других субјеката за елементарни рад ове институције, рекао је Чекић. Као битан сегмент навео је и чињеницу да СДСС у опћинском представничком тијелу има два вијећника који су изузетно битан механизам за остварење права српске заједнице у овој банијској средини.

20160712_191908

Доњи Кукуризари у којима је нешто више од 33 процента изјашњених Срба, као ријетко која средина у РХ суочени су са чињеницом да је српско бирачко тијело подјељено на чак пет странака; СДСС, СДП, ХНС, ХСС, те бројне независн елисте које се повремено појављују.

“Подјеле су нажалост наш усуд. Рекао бих да није у питању страх код доброг дијела наших сународника када се умјесто своје изворне политичке опције СДСС-а опредјељују за неке друге. Рекао бих да је у питању више конформизам и додворништво и то није само случај у вашој средини него и одређеном броју општина и градова у нашој жупанији, а усудим се рећи и читавој држави. Рекао је ово дајући подршку члановима странке предсједник Извршног одбора и члан Предсједништва СДСС-а Боро Рман. Додао је како је нема апсолутно ништа против нити једне политичке опције у РХ, али, навео је, како је разочаран чињеницом да Срби неким странкама константно дају повјерење а од тих странака нити појединци нити заједница у цјелини немају ништа!!!

кукурузари

На Скупштини је разговарано о пррдстојећим ванредним парламентарним изборима, припремам за локалне изборе нагодину, као и о низу других актулених страначких тема. Скупштини је присуствовао и предсјендик ОО СДСС Суња Стево Арбутина.