Скупштина ГО СДСС Вуковар једногласно прихватила Извештај о раду

Синоћ је у Вуковару одржана редовна годишња извештајна Скупштина Градске организације Самосталне демократске српске странке Вуковар. Присутних 31 од укупно 40 делегата једногласно је усвојило извештај о раду којег је презентовао председник организације Срђан Колар, те извештај Надзорног одбора.

Извештај о активностима у периоду јун 2018. (када је на ванредној Скупштини изабран за председника) –  новембар 2019., Колар је конципирао у неколико кључних целина; активности Извршног одбора, Актива младих и Актива жена, медијске активности, хуманитарни програм, политички рад већника у Градском већу, изборне процесе…

“Извршни Одбор градске организације у овом периоду  одржао  је 13 редовних седница.  На дневном реду седница заједнички са Клубом већника СДСС расправљало се и политички супростављало одлукама Градског већа, бавили смо се комуналнном инфраструктуром, питањима од важности за српску заједницу у граду, обезбеђењем буџетских средстава, проблематиком и тражењем модела за успешно функционисање Дечијег Вртића 2, тражењем решења за прекид праксе подзаступљености Срба у управним градским телима, установама, фирмама… Планирале су се програмске активности и пратило њихово извршење у складу Програма рада. Акценат у раду Извршног Одбора био је на бољој међусобној комуникацији и информисаности чланства о раду виших страначких  тела и носилаца функција”, рекао је Колар.

Извјештај су својим дискусијама подржали гости Скупштине потпредседница странке Драгана Јецков и председник Извршног одбора Боро Ркман, те делегати Ђорђе Мацут и др Војислав Станимировић.

“Страначкима активностима успели смо остварити неке бенефите за грађане Вуковара, за наше сународнике у Вуковару. У току је откуп станова по изузетно повољним ценама које никада нису биле ниже, што је свакако резултат дуготрајне активности наших заступника”, рекао је Станимировић. Додао је како је у току обнова парохијскох дома у Вуковару као и изградња, у склопу дома, вишефункционалне дворане коју ће српска заједница моћи користити за разне потребе. Председник Главне Скупштине СДСС-а и делегат вуковарске Скупштине из Месне организације “Центар” др Војислав Станимировић указао је и на неке од негативних трендова који отежавају рад ГО СДСС Вуковар!

Једногласно је прихваћен и Програм рада до 30. јуна 2020., до када треба да буде одржана редовна извештајно-изборна Скупштина у вуковарској као и у свим осталим страначким организацијама. Окосница програма је интензивирање политичког рада са младима, бројчано јачање чланства, едукацијске радионице, сарадња са српским институцијама и Црквом те остале активностима којима је основни циљ садржан под мотом “СДСС- СЕРВИС ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА”!!!