Сисачко-мославчки СДСС први испоштовао Препоруке Предсједништва!

У присутву 34 од 43 делегата, синоћ је у Глини одржана Скупштина Жупанијске организације СДСС-а Сисачко-мославачке жупаније. Ово је прва организација која је у потпуности испоштовала Препоруке Предсједништва странке о динамици одржавања сједница, па је у протеклих мање од годину дана одржала Скупштине у свим опћинским и градским организацијама те синоћ и Скупштину жупанијског ранга. На чињеницу да сисачко-мославачка организација, по овом параметру, предњачи унутар 14 таквих огранака колико их СДСС има, указао је предсједник централног Извршног одбора странке и члан Скупштине Боро Ркман.

Предсједник Бранко Јовичић, подносећи извјештај о раду изразио је задовољство чињеницом да странка у овој жупанији као резултат локалних и допунских локалних избора има 27 вијећника у разним представничким тијелима, двојицу опћинских начелника и 4 опћинка доначелника.

“Битним сматрам да нико од изабраних представника није показао било какве елементе политичке колебљивости и могуће напустио странку што смо некада имали случајеве, већ смо својим радом и ангажманом на терену у своје редове добили колегице или колеге који су нам раније били политички противници, рекао је Јовичић.

Осврнуо се и на значајан ангажман чланова СДСС-а у помоћи након потреса на Банији у оквиру СНВ-ове акције “Банија је наша кућа”. Иако су резултати пописа лоши по свеукупно становништво жупаније те још лошији за Србе, на афирмацији пописа удјел су имали и представници наше организације, рекао је.

У овогодишњим приоритетима су што квалитетније припреме за предстојеће изборе за Вијећа српске националне мањине, иако странка на тим изборима не може и неће бити номинални носиоц, али ће чланови странке свакако бити на разним изборним листама.

Успјешан рад пригодним ријечима пожелио је потпредсједник странке Дејан Михајловић. “Неоходно је радити на афирмацији значаја и улоге странке, поготово међу младима. Младе људе јавни ангажман не занима. Да би показали како је када немате власта и када је имате план нам је у опћини Крњак сакупити заједно младе суграђане и њихове старије сумјештане па да млади чују истините приче да када нисмо управљали опћином, Србин није могао проћи даље од спремачице, а камоли до начелника”. Данас начелника слободну потежу за рукав, а прије је мисаона именица било доћи до начелика”, илустративно је рекао Михајловић.

Скупштина је осудила и безумним и антицивилизацијским чином квалификовала неколико немилих догађаја попут исказа мржње и пријетње Србима у Крајишкој Кутиници и Перни те разбијања спомен плоче на партизанском гробљу Калуђерац.