Сисачко-мославачки СДСС у годину дана одржао 11 сједница Извршног одбора!!!

Извршни однор Жупанијске организације СДСС-а Сисачко-мославачке жупаније у протеклих годину дана одржао је 11 сједница па смо потпуно на трагу онога што тражи Предсјендиштво странке у контексту динамике одржавања састанака, рекао је синоћ у Сиску Бранко Јовичић предсједник организације. Навео је како је у прошлом четворогодишњем мандату од 2017. до 2021. године одржано укупно 32 сједнице Извршног одбора. У ритму одржавају се и сједнице Извршних одбора у опћинским и градским огранцима, додао је Јовичић

По овом критерију апсолутно сте ма врху страначких жупанијских одбора, рекао је учествујући у раду сједнице предсједник централног страначког оперативног тијела Боро Ркман.

Везано уз препоруку Предсједништва о укључивању млађих људи који имају жељу за јавним ангажманом а до сада то нису имали прилику, синоћ је закључено да се од Српског народног вијећа као организатора Академије за младе кадрове, затражи база полазника из ове жупаније како би се њих окупило и видјело ко има вољу, уз помоћ старијих колега, да се укључи у друштвене токове заједнице.

Јовичић је информисао Одбор да су од краја прошле године до средине марта текуће, одржане  Скупштине у Хрватској Дубици, Хрватској Костајници, Мајуру и Суњи. “У све четири организације на позицији предсједника имамо нове и углавном млађе људе”, рекао је.

Замјеница жупана Мирјана Олуић и жупанијски вијећници Милан Врга и Никола Арбутина указали су на добар положај и улогу СДСС-а чији су представници у жупанијској управи и представничком тијелу.

Предсједник Опћинске организације СДСС-а Топуско Драган Ћелап жупанијском Дисциплинском одбору синоћ је предао захтјев за санкционисање члана странке  који је у минулим изборима радио против интереса странке. “Искључењем из странке оваквих људи, организација ће додатно ојачати јер нам приступају други, већином млађи чланови, казао је Ћелап.