СДСС ТОПУСКО: Битно је да смо након избора задржали младу екипу уз странку

Најбитније је да смо у ових годину и нешто дана од избора, успјели сачувати младу и енергичну екипу на окупу која у комбинацји са старијим и искуснијим колегама може одговорити политичким изазовима у нашој општини. Рекао је данас у Старом Селу на редовној извјештајној Скупштини Општинске организације СДСС-а Топуско предсједник Извршног одбора странке Боро Ркман.

Говорећи о активностима организације, Ркман и предсједник огранка Драган Ћелап, уз остало, указали су да је одржано шест сједница Извршног одбора, да су чланови и активисти из Топуског учестввали у уређењу партизанског гробља “Калуђерац” као и да је низ активности одрађен у сарадњи са српским мањинским вијећем у Топуском.

Извјештај о својем раду поднио је и општински вијећник Далибор Тркуља нагласивши да се са једном руком у општинском парламенту може врло мало конкретнога учинити. “Али добро је да имамо и тај један мандат јер подсјећамо на наше политичко и људско присуство те смо барем у неким елементима, иако наша рука не одлучује, корективни механизам у општини”, рекао је Тркуља.

Скупштину којој је присуствовало 28 од укупних 35 чланова, поздравио је предсједник сисачко-мославачког СДСС-а Бранко Јовичић.

На данашњој сједници извршена је промјена у општинском Извршном одбору на начин да је досадашњег члана Милорада Векића у немогућности његовог физичког одазивања сједницама, замјенио Предраг Новаковић.

Разговарано је и о моделу ротације, одосно замјене постојећег вијећничког мандата у општинском Вијећу, што је најављено уочи лањских избора, између носиоца мандата Далибора Тркуље и осталих заинтересованих са листе СДСС-а.