СДСС се залаже за бржу обнове Баније

Дјеломично је Препорука Предсједништва  о интензивирању страначких активости у огранцима остварила резултат, а у неким срединама ћемо морати ићи на промјену руководства. Важно је да организације буду отворене за ново чланство и да се оно обнавља, рекао је данас у Вуковару на сједници Главног одбора предсједник странке др Милорад Пуповац.

Квалификујући коалициону сарадњу добром без обзира на постојање различитих ставова о појединим темама, Пуповац је посебно указао на каолиционо разумијевање ситуације када је у питању стање у регији;

Постоје и неки елементи у којима странка као коалициони партнер актуелне власти није задовољна;

Главни одбор је данас потврдио Мирјану Олуић као чланицу овог тијела обзиром да је крајем новембра реизабрана за предсједницу Актива жена. Олуић је истовремено постала и придружена чланица Предсједништва, а Миле Хорват потпредсједник Главне Скупштине изабран је за придруженог члана Главног одбра.

Ријечи је било о новом Закону о финансирању јединица локалне самоуправе, који би могао створити додатне потешкоће у функционисању сиромашнијих општина, какве су готово све у којима у већини живе Срби!

Ово страначко тијело данас је усвојило низ формалних одлука неопходних за фукционисање странке; Програм рада за наредну годину, Финансијски план, План набаве и друге.

Сједници је присуствовало 43-оје од 61 чланице и члана колико укупно броји. Због одавања пијетета страдалима 1991. у западној Славонији и Билогори  –  првом егзодусу Срба у протеклом рату, сједници нису присуствовали Драгана Јецков, Борис Милошевић као ни чланице и чланови из овог дијела Хрватске.