СДСС подржао ликовну колонију на Банији и Ивањске венце у Барањи

У организацији КУД-а Живојин Жико Мандић и СКД Просвјета из Кнежевих Винограда, одржано је традиционално 8. плетење Ивањских венаца. Подршку овој манифестацији дали су Веће српске националне мањине Општине Кнежеви Виногради, локални СДСС, као и Српска православна црква Пресвете Богородице у чијем је луку цвееће освећено и одржано плетење. Венци се плету уочи хришћанског празника Ивања, дана рођења светог Јована Крститеља који је крстио Исуса Христа у ријеци Јордан.

У Горњој Пастуши поред Петриње, у суботу су у организацији СКД Просвете, Пододбора Петриња, одржани су „18. Ликовни сусрети на Банији 2021.”.  Допринос очувању манифестације радом и креативношћу дало је 15 сликара из Загреба, Плитвичких Језера, Стубичких Топлица, Новске, Рајића и Бања Луке. Поред тога, слике су још послали и сликари из Моравица и Новске, а урађене су слике троје сликара из Велике Кладуше, који су дугогодишњи учесници сусрета, а који ће слике донети на јесен, када буде Ликовна колонија „Јесен у Петрињи 2021.”

Манифестацију је подржала СДСС-ова заменица жупана Мирјана Олуић која је уз поздравне речи, учесницима уруичла признања.