СДСС иде на Европске изборе!

Самостална демократска српска странка опредељена је за излазак на изборе за Европски парламент који ће бити одржани у мају ове године, одлучено је јуче на седници Председништва одржаној у Загребу.

“Самосталним изласком на изборе не бисмо могли остварити жељени резултат, те ћемо пронаћи партнера који жели са нама и са којим бисмо заједничким ангажманом прошли изборни праг, речено је.

Што се избора за Већа и представнике националних мањина тиче, став је Председништва да би било добро да они буду одржани у октобру текуће године. Уз повољан термин, представници странке ће законодавцу предложити, што до сада није био случај, да иза имена и презимена кандидата обавезно буде назив организације која га предлаже, а ако је независни кандидат да буде наведено “група бирача”.

Разматрана је информација о ванредним изборима за Скупштину Личко-сењске жупаније, те Градска већа Огулина и Илока. У Лици је циљ остварити најмање два већничка мандата колико је СДСС имао пре неголи је због недоношења буџета распуштена Скупштина

“Пред нама је тежак посао јер се и ситуација од локалних избора 2017. битно променила, рекао је председник Жупанијске организације Никола Лалић. Уз остало навео је како је у само 13 месеци у Општини Удбина умрло близу 50 мештана који су били традиционални бирачи наше странке”.

НИКОЛА ЛАЛИЋ

У Огулину је на задњим локалним изборима за свега два гласа СДСС-у измакао мандат, те су представници страначког огранка Невен Вујновић и Невен Ивошевић уверени да се квалитетном кампањом може доћи до места у представничком телу. У Илоку ће се покушати у сарадњи са неком од потенцијално заинтересованих странака, доћи до већничког места којег СДСС до сада није имао.

Председништво је јуче распустило страначке органе у Врбовском и Бјеловару и за поверенике именовало Новицу Вучинића (Врбовско) и Вању Фицнара (Бјеловар). Задатак је повереника припремити ванредне изборне Скупштине у овим организацијама.