Свети Трифун прослаљен у Сотину…

Поводом  Светог Трифуна у винограду Николе Безбрадице у Сотину, одржан је традиционални верски обред у саслужењу свештеника вуковарског краја. У име организатора, ГО СДСС Вуковар, присутне чланове и симпатизере странке поздравио је председник Срђан Колар и захвалио се домаћину Николи Безбрадица и његовој породици на гостопримству и свему што чине да се ова традиција одржи уз жеље да заједно наставимо на очувању традиције, а СДСС града Вуковара ће сигурно у томе помоћи.
Присутне је поздравила и заступница СДСС-а Драгана Јецков која је овом приликом истакла важност заједништва у граду Вуковару и у целокупној заједници. “Желим свим припадницима српске заједнице да
честитам празник и да будемо јаки и постојани као чокот винове лозе који упркос свим невременима опстаје и поново рађа”, рекла је Јецков.
Свој допринос програму су дали Тамбурашки састав Вучедолски звуци СКД Просвјета, пододбор Вуковар. Уводну беседу о Св.Трифуну заштитнику виноградара и традицији српског народа, говорио је вуковарски намесник протојереј ставрофор Саша Кузмановић.