Са истока Хрватске одаслана нова помоћ за манастир Крка

Из месаре “Бођирковић” у Борову данас је пут манастира Крка и тамошње богословије “Света три Јерарха” упућена помоћ у месу и месним прерађевинама. Ово је 19. пут да се у организацији Самосталне демократске српске странке и уз подршку осталих српских институција са истока Хрватске, обезбеђује полугодишња потреба у овој врсти намирница ученицима богословије.

У име 32 богослова који слушају наставу на српском језику и ћирилици, њихових професора и манастирске братије на традиционалној помоћи захвалио је Игуман манастира Крка Отац Севастијан.

Преузимању помоћи присуствовао је Епископ Осјечко-пољски и барањски, преосвештени владика Херувим који је својевремено био ученик и професор крчке богословије те игуман манастира.

Координатор овогодишње акције вредне 30-ак хиљада куна коју чини око 1 500 килограма меса и прерађевина, био је начелник Општине Ердут и потпредседник СДСС-а Југослав Весић.

Без накнаде, као и досадашњих година, месо је обрађено у клаоници “Бођирковић” чији је власник Живојин Бођирковић у кругу своје фабрике срдачно дочекао браћу и пријатеље из Далмације.

Данашњем уручењу помоћи присуствовали су бројни представници српских институција из Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније.