Саопштење Клуба већника СДСС-а

20160229 144452 web

20160229 144452 webВУКОВАР, 29.2.2016. – На 19. Седници Градског већа Вуковара на којој су већници требали да усвоје финансијске извештаје Дечијих вртића Вуковар 1 и 2 већници ХДЗ-а, ХКС-а и већник СНС-а Небојша Бајић, нису дали подршку финансисјом извештају ДВ Вуковар 2 у коме се васпитање и образовање одржава на српском језику и писму. Како је неусвајање финансијског извештаја изведено без икакве ваљане и сувисле аргументације и применом двоструких стандарда Клуб већника СДСС-а био је приморан да у знак протеста напусти 19. седницу Градског већа дајући тиме до зања да се противи оваквој пракси.

У расправи, већници СДСС-а су аргуменовано показали да је вртић Вуковар 2 рационалним и одговорним пословањем завршио годину са минималним губитком. Овом минималном финансијском губитку у великој мери допринео јеи сам Град Вуковар неједнаком исплатом средстава за редован рад Дечијих вртића Вуковар 1 и Вуковар 2 загарантованих из градског буџета . У прилог наведеном истичемо да је и ДВ Вуковар 1 пословну годину завршио са финансијским губитком и поред тога што му је из градског буџета раније исплаћено 90% средстава, док је Дечијем вртићу Вуковар 2 исплаћено свега 67 % буџетских средстава.
То међутим, није била никаква препрека да финансијски извештај ДВ Вуковар 1 ипак буде усвојен.

Из свега наведеног уочава се мoгућа намера владајуће позиције и послушника у градском већу да дестабилизују ову мањинску установу са могућим крајњим циљем смене актуелног руководства па можда и гашење ове установе.

Сем што смо напуштањем седнице Градског већа изразили своје неслагање оваквим поступком владајуће већине и њених сателита желели смо и да скренемо пажњу јавности шта је могуће да ће се догађати у скорој будућности и на то благовремено упозорити.