Ркман на народном збору у Ступовачи крај Кутине

Наша странка је уз наш народ у свим приликама и ситуацијама, јер и странка живи живот својега народа, рекао је јуче у Ступовачи поред Кутине на славској вечери, председник Извршног одбора странке Боро Ркман. Ркман је заједно са мештанима прослављајући Свете Апостоле Петра и Павла, додао како СДСС годинама уназад улаже напоре да се православни храмови обнављају али и да буду живи храмови.

“Зато ме данас радује чињеница да је током службе а и сада за славском трпезом, Богу хвала, доста деце и младих људи, што говори да као народ који чува и негује своју традицију и обичаје, упркос бројним тешкоћама опстајемо”, рекао је.

Православним Србима Ступоваче и околних места, обзиром да је Ступовача централни “крам” (вашар, сајам, збор, кермец оп.а.) ширег кутинског подручја, непосредно је честитао и градоначелник Кутине Златко Бабић са сарадницима.

Речи захвале на подршци и помоћи, гостима су упутили месни парох отац Далибор Петковић, те председник мањинског већа и повереник СДСС-а за Кутину Јовица Трбојевић.