РАНКИН ПАКЕТ веома тражен међу сународницима!!!

Активисти српских организација, пре свих СНВ-а и ЗВО-а, међу којима су највећи број чланови или симпатизери СДСС-а и даље свакодневнио обилазе наше сународнике пружајући им разне видове помоћи. Набавка основних потрепштина за живот, достава лекова, често и преко потребан разговор, пре свега старијима, уз информације о борби против вируса, дакако са дистанце – неки су од основних сервиса које пружају активисти.

Међутим, криза показује да наши људи знају бити итекако инвентивни и са луцидним идејама како помоћи сународницима. Једна од таквих је и идеја СДСС-ове заменица начелника општине Драгалић у западној Славонији Ранке Милојковић! Ранка је предложила да се у пакете сортирају семена за башту и доставе сиромашнијим сународницима и малим ОПГ-овима широм Хрватске.

Тако је настао “РАНКИН ПАКЕТ”, симпатично дизајниран и веома тражен и популаран артикл који се ових дана посредством председника жупанијских мањинских већа дистрибуише крајњим корисницима.

Ранкин пакет садржи малу збирку неопходних семења за сваку башту; парадајз, першин, цикла, паприка, патлиџан, шпинат, тиквица, махуна, салата, шаргарепа и килограм капулице односно семенског лука!

Ранкин пакет у Крњаку припремају активисти српских организација одакле се и дистрибуише на бројне адресе.