Пуповац и Јовић гости Банијске вечери у Београду

Први и други кандидат са СДСС-ове листе за европске изборе Милорад Пуповац и Дејан Јовић синоћ су у Београду присуствовали традиционалној завичајној Банијској вечери. У организацији Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Баније и предсједника Мирослава Ковјанића, пред око 500-ињак присутних Пуповац и Јовић су сународнике упознали са важношћу изласка на изборе и оних бирача који живе ван РХ.

 

Позивам све вас који на било који начин имате везе са Хрватском, имате документе да се придружите, да се прикључите. Сви који имате документе са адресом у Хрватској, дођите на гласање. Урадићемо све да то буде организирано. Ви који имате документе са адресом у Србији одите на гласање гђе ће те бити у бирачком списку, а ви који имате само пасош или само документ о држављанству регистрирајте се до 15. овога мјесеца. Знате што. као и ви и ја и сви ми који смо остали живјети у Хрватској много смо страдавали. Много смо тога изгубили, ајмо сада нешто направити заједно, нешто добити за себе и једну побједу заједно извојевати. Ја мислим да је то наша задаћа. Задаћа у име свих нас, задаћа у име свих оних који сматрају да је оно што је остало да се ријеши и код станова и код обнове и код мировина, и код инфраструктуре, да то ријешавамо не само одавде, не само из Сабора, него да то рјешавамо и са мјеста гђе се може једнако ефикасно чути. Ми смо у протеклих десет дана наше кампање да се ћирлично писмо у Хрватској, да се српско име у Хрватској пронесе на начин на које се никада досада није проносило. Колико год ми говорили и ми овђе и наше колеге одавде, али са кампањом коју смо организирали за ове изборе постигли смо то да смо подијелили људе, на оне који кажу, ајте на тракторе и на оне који кажу свака вам част. И наставићемо тако, али вас молим помогните! Још једном вам захваљујем на прилици да будем са вама. Дејан Јовић је други на нашој листи и много смо добили с њим, његовим именом, његовим угледом, и у Хрватској и у Србији и у свијету. Ако не због мене, онда због њега немојмо фалити. Хвала вам, завршио је Пуповац.

Дејан Јовић је рекао да није политичар, једино ако га изаберу онда ће постати. Не знам да ли бих се томе радовао или не. Али у сваком случају с обзиром да сам преофесор, није ми страно то. Поздрављам вас све. Увијек ми је драго да видим да нас има. То је већ само по себи одлична порука. Има на овом свијету много оних који би радије да нас има што мање и који се радују томе, нажалост да нас је тако мало у Хрватској и важно је сваки пут кад можемо да покажемо ако ни због чега другога, онда њима у инат да нас има, и да нас нема тако мало, као што они мисле да би нас требало бити. Свака прилика којом можемо то показати је добра прилика. Сваки пут кад можемо рећи е, па нема нас три или четири посто, него имамо и много више људи који досад нису остварили своја права, али сада могу остварити права то што имају европски пасош и што имају могућност да бирају- То је добра прилика и треба је искористити. Само замислите како ће изгледати њихова лица, ако се догоди то да нам једном успије, да нам након низа неуспјеха који смо претрпили, због којих смо патили да се деси сада један велики успјех, једна велика побједа. Само толико, замислите то и изађите на изборе. Региструјте се до сриједе, 15. маја. То су два обична формулара и изађите 26. маја на изборе и покажите да нас заправо има. Хвала вам – рекао је Јовић.

Осим званичног обраћања и позива да изађу на изборе, кандидати СДСС-а су у опуштеној атмосфери, током вечери,  имали прилику непосредно о изборима разговарати са готово свим учесницима манифестације!!!

 

фото: Мирослав КОВЈАНИЋ/banija.online