Припреме за мјесне изборе у Србу

Неопходно је у најкраћем року створити услове за поправљање односа између начелника општине Грачац и његовог замјеника из српске националне мањине, јер садашњи однос у којем је легитимно изабрани замјеник изолиран и  онемогућен да утиче на управљачку политику – недопустив. Овакав однос према нашем замјенику Небојши Рађеновићу је супротан закону и супротан је доброј пракси коју у држави градимо, рекао је синоћ у Србу предсједник странке др Милорад Пуповац.

Пуповац је заједно са предсједником Извршног одбора Бором Ркманом присуствовао сједници Извршног одбора Општинске организације СДСС-а Грачац.

Разговарано је о Програму располагања пољопривредним земљиштем при чему је недопустивом оцијењена инертност општине да сама изради квалитетан програм, те ће исти урадити Министарство. Недопустиво је да се нечијим немаром општини “избије” два до три милиона куна, које би приходовала уколико сама изради програм, а та средства би намјенски била уложена у побољшање инфраструктуре.

Посебан тематски дио сједнице био је посвећен изборима за Вијеће мјесног одбора Срб који ће бити одржани 11. децембра текуће године. Усаглашена су конкретна задужења од састављања страначке изборне листе, преко кампање до остварења крајњег циља, освајања свих пет вијећничких мандата.

Занимљивост је да од шесздесетак села која чине опћина Грачац, површином највећу општину у РХ, постоји само један Мјесни одбор и то у Срби који осим овох мјеста обухвата још десетак оближњих села.