ПРИПРЕМЕ ЗА ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ У ВРГИНМОСТУ

20160217 092623 web

20160217 092623 webВРГИНМОСТ, 17.2.2016. – Ванредни избори за Општинско веће као и начелника и његовог заменика у Општини Гвозд биће одржани 20. марта. Избори се одржавају јер до краја прошле године није донешен општински буџет па је Влада распустила представничко и извршно тело те именована повереника.

На данашњем радно – инструктивном састанку изборног штава и представника виших нивоа странке усаглашен је модел и почетни кораци кампање.

“За разлику од прошлих избора овај пут ћемо имати мање изборних листа; најверојатније свега три – СДСС, СДП и ХДЗ при чему ће ове три странке кандидовати и своје начелнике односно заменике. Независне листе не очекујемо јер политичким радом смо их неутралисали и највећи број како кандидати са независних листа тако и њихови симпатизери су сада уз нас, рекао је председник ОО СДСС Гвозд Бранко Јовичић. Кључна битка ће се, према оцени активиста, поново водити унутар српског бирачког тела и то између СДСС-а и СДП-а! Уверени смо да смо у односу на СДП знатно јачи него пре три године јер, уз остало, наши конкуренти немају више ветар у леђа који су, истина на нереалним обаћањима и основама, добивали од бивше жупанице, а ни централна власт није више СДП-ова. Ово су два битна елемента предности, иако их још наравно има знатан број компаративној анализи, између СДСС-а и СДП-а”, речено је данас.

Међу 13 кандидата на листи за Општинско веће биће заступљена добна,сполна али и регионална структура на начин да свако значајније село у општини има својег мештанина на кандидацијској листи странке. Суштина кампање је садржана у чињеници да ће на свако од 7 бирачких места бити директно везано 8 до 12 активиста који ће свако за себе чини својеврсне “мини изборне штабове”!

“Радује нас данашња атмосфера и оптимизам као и чињеница да верујући у сопствене снаге уз максималну подршку врха странке вргомоски СДСС има више него реалне основе да освоји 7 мандата што чини већину у Већу, као и да наша странка поново има начелника. Већ у првом кругу – зашто не!, рекао је по завршатку састанка члан Главног одбора Саша Милошевић.

Након Вргинмоста Милошевић је отпутовао у Книн на истоветан припремни састанак око модела кампање у изборима за заменика жупана испред српске националне мањине који ће бити одржани исти дан.

 

{gallery}Gal93:::0:0{/gallery}