У Пули и Ријеци одлучни за изборни максимум на допунским изборима

Председник Извршног одбора Самосталне демократске српске странке Боро Ркман прексиноћ је у Пули и синоћ у Ријеци присуствовао  сједницама Извршних одбора жупанијских организација Истарске и Приморско-горанске жупанијске организације. Централна тема седница били су допунски избори за припаднике српске националне мањине у представничким телима и то у градовима Пули и Ријеци по један мандат те приморско-горанској жупанијској Скупштини којој “фале” два српска мандата.

Организације су одлучне да остваре изборни максимум иако су свесни да ће допунски избори бити специфичнији у односу на класичне локане изборе одржане у мају ове године. Уз остало, ра разлику од редовних избора, за допунске ће и страначке листе бити у обавези прикупљања не малог броја потписа подршке бирача, што ће у урбаним срединама бити отежавајући фактор, тим више што у тим срединама знатан број Срба није уписан у мањински бирачки попис. Уз унутарсрпске поделе, присутне у овим срединама и  које су такође лимитирајући фактор избора, проблем ће бити и мотивисање српског бирачког тела које у урбаним срединама теже излази на биралишта уколико није реч о “великим” изборима!

“Отежавајућих околности смо свесни и битно је да смо на време приступили припремама, одрадићемо добру кампању која треба да резултира нашом партиципацијом у градским већима Пуле и Ријека са по једним мандатом и жупанијској Скупштини у Ријеци са два мандата”, закључак је седница у Пули и Ријеци.