Предсједник Пуповац честитао новоизабраном Патријарху Порфирију

Предсједник странке др. Милорад Пуповац честитао је на данашњем избору за српског Патријарха досадашњем владики Загребачко-љубљанском Порфирију;

“Владико Порфирије, били сте нам велика подршка и пријатељ. Својом несвакидашњом непосредношћу и усредсређеношћу на детаље колико и на крупни, хисторијски план православља и српског народа у Хрватској отворили сте засигурно једно ново поглавље повјерења и толеранције међу људима, оснажили православне Србе у Хрватској и заорали бразду дијалога између не само католичких и православних кршћана већ и вјерника свих других вјера у Хрватској.

Годинама сте били домаћин теолошких, филозофских и политолошких расправа у својем сједишту на св. Духу, а које су водили и у којима су судјеловали људи различитих увјерења, као вјерских тако и политичких. Никад Вас нисмо чули ни у разговору ни у проповиједи да потичете на сумњу према другима а камо ли на мржњу. Кажем никада и ни на којем мјесту, па макар то било Јадовно, Глина или Јасеновац. Никад па ни онда кад су до Вас или према Вама стизале поруке мржње.

Настојали смо Вас у томе пратити и радити на синергији свих оних који својим радом обухваћају сву сложеност прошлости, али никада не губећи будућа времена из вида. У име те боље будућности честитамо Вам на избору за патријарха Српске православне цркве.

ПуповацАксиос и на многаја љета!”