Представници СНВ-а одали почаст жртвама рата у Вуковару (видео+фото)

Потпредседник Владе Борис Милошевић и председник Српског народног већа др Милорад Пуповац заједно са посебним представником председника Републике Србије Вераном Матићем данас су на три локације у Вуковару и околини одали почаст жртвама рата у Вуковару.

Поред Веслачког клуба на којем је било једно од стратишта вуковарских Срба насилно ухапшених и страдалих пре почетка ратних деловања пролећа и лета 1991., у Дунав су спуштени вецни.  На Овчари су положени венци у знак пијетета за страдале Хрвате, а у храму Светог Оца Николаја у Вуковару су запаљене свеће за све жртве вуковарског ратног пакла.

У вуковарском храму српске представнике поздравио је надлежни парох јереј Саша Кузмановић;

Пред црквом Светог Николе дате су изјаве за медије;

Пуповац је коментарисао изјаву вуковарског градоначелника Ивана Пенаве који је игроказом квалификовао долазак српских представника у Вуковар;

Неспоразум у протоколу по којем је било најављено да ће венце у Дунав положити и државни тајник у Средишњем државном уреду за Хрвате изван домовине Звонко Милас, појаснио је председник СНВ-а др Милорад Пуповац.

Важно је наставити политику помирења коју смо започели у овој Влади и важно је имати једнак однос према свим жртвама, рекао је потпредседник Владе Борис Милошевић који је најавио и свој сутрашњи долазак у Вуковар.

“Ја се надам да ће мој долазак сутра у Вуковар бити корак у позитивном смеру”, рекао је Милошевић коментаришући и актуелни положај Срба у Вуковару;

Изражавам велико жалење због онога што се дешавало овоме граду, његовим грађанима и грађанима околине и свима којима се зло дешавало током тих несретних дана, рекао је посебан представник председника Србије Александра Вучића – Веран Матић.

У делегацији Српског народног већа били су још и заменик жупана Ђорђе Ћурчић те председник и сектерар Жупанијског већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније Светислав Микеревић и Душан Латас.