ПРЕДСЕДНИШТВО: Припремни за изборе без обзира на њихов датум!

Самостална демократска српска странка организационо и у свим другим сегментима спремна је за парламентарне изборе без обзира којег датума они били одржани, закључак је данашње седнице Председништва странке одржане у Вуковару.

– Без обзира били избори у јулу, како можемо чути неке најаве, или на јесен, за њих смо спремни, рекао је председник странке др Милорад Пуповац најављујући како ће са овим ставом Председништва, Клуб заступника СДСС-а упознати релевантне државне институције и у том правцу гласати на саборској седници на ову тему.

У контексту предстојећих избора данас се расправљало о принциима номиновања саборских кандидата и њихових заменика са којима ће бити упознати Извршни одбори страначких жупанијских огранака који су и званични предлагачи.

На предлог председника Извршног одбора странке Боре Ркмана кориговани су термини одржавања редовних извештајно-изборних Скупштина страначких организација, обзиром да термине које је зимус одредио Главни одбор због ситуације са корона вирусом није било могуће испоштовати. У том правцу на Председништву је данас усвојено да нови рок за организације ранга општине и града, уместо краја јуна како је било планирано, буде крај текуће 2020. године. Аналогно тому померен је и рок за Скупштине жупанијских организација са краја текуће године на крај фебруара наредне године!

“Избори су нам апсолутни приоритет и у том контексту померамо рокове Скупштина. Водства свих жупанијских организација активно ће радити са својим огранцима на припреми и постизању што бољег изборног резултата”, речено је.

Обзиром да је идентификовано неколико страначких организација којима је потребна посебна помоћ у консолидацији, на њих ће у циљу стављања у максималну изборну фукцију, посебну пажњу обратити председник и чланови централног страначког Извршног одбора, потпредседници координатори за одређена подручја, те по потреби председник странке и председник главне Скупштине. Посебно осетљивима су  означене Бјеловарско-билогорска жупанијска организација, те Приморско-горанска. У Приморско-горанској, закључено је данас, извештајно-изборна Скупштина ипак треба да буде одржана до краја маја текуће године јер је ова организација још јесенас, заједно са огранком у Глини, квалификована органиацијом која кроз припрему и одржавање ванредне Скупштине треба да буде консолидована!

Део чланова Председништва, у складу са мерама борбе против  пандемије вируса, непосредно је данас присуствовао седници, а део је ток седнице пратио и учествовао посредством савремених  технологија!